Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélnek el valakit...

Miért ítélnek el valakit azonnal és néznek hülyének ha nem tud valamit azonnal?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a nyelvtani, matematikai vagy esetleg történelmi tudásra.

Miért figuráznak ki és helyeznek a bolond kategóriába ha nem tudsz összeadni valamit vagy nem tudsz megmondani egy évszámot, netán ejtesz némi helyesírási hibát.

Sosem értettem miért van erre szükség. Sokan vagyunk akik szorongással élnek és vannak pillanatok amikor nem működünk a csúcson.

Ilyenkor jön az hogy 'hát nem tudud?'

Feltételezzük hogy nem tudom, ez azt eredményezi hogy nekem már nincs is lehetőségem megtanulni. Vessem le magam valahonnan mert innen nincs tovább?!

Lehet hogy az iskolában épp mással volt elfoglalva valaki, nem volt fényes tanuló és ez onnantól rá is ragad amíg él mert mindig lesznek akik ezt majd az eszébe juttatják.

Helyette miért nem vagyunk képesek megértéssel állni a dologhoz és elmagyarázni hogy legközelebb már ne forduljon elő.

(Tudom vannak olyanok is akik sosem tanulnak mert egyszerűen nincs rá hajlamuk, de itt nem róluk beszélek.)

2021. máj. 23. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Szeretnek az emberek lenézni másokat. Próbáld függetleníteni magad mások véleményétől, és tudni, hogy értékes vagy akkor is, ha nem tudsz valamit. Mindenkinek van egy csomó dolog, amit nem tud. Régen én is sokat adtam mások véleményére, és ez sok szorongással járt. Ma már sokkal jobb a helyzet.
2021. máj. 23. 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Mondjuk ha már ilyen végtelenül fel vagy háborodva és burkoltan elvárod, hogy szidjunk idegen embereket, akkor azért érdekelne, mi is az, amiért kinevettek. Nem mindegy, hogy azt nem tudod, mikor született Hitler vagy azt, hogy hanyadikán volt az 56-os forradalom.

Nem mindegy, hogy egy logaritmusos egyenletet nem tudsz azonnal megoldani vagy a szorzótábla nem megy.

Nem mindegy, hogy egy-két vesszőhibát vétesz (bár ez is okozhat félreértést) vagy osztáj, szabáj, megcsinályuk és társai...

2021. máj. 23. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

"ha nem tud valamit azonnal"

Ezt úgy érted, hogy kis gondolkodás után menne?

2021. máj. 23. 15:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi a konkrét helyzet, mikor jön ez elő nálad? Adott emberek között, akikkel együtt szoktál lógni? Mert akkor úgy tűnik nem a legjobb társaság az, amelyik megszégyenít és röhög rajtad.
2021. máj. 23. 15:52
 5/8 A kérdező kommentje:

#2/4

Miért is várom el hogy burkolva szidalmazz másokat?

Mely pontjain vélted felfedezni az uszítás jeleit kedves válaszoló?

A kérdés nem feltétlenül az volt hogy ha nem tudok egy specifikus dolgot akkor máris kiröhögnek.

Arra akartam célozni hogy vannak helyzetek amikor nem vagy olyan formában hogy bármit kivágj a kisújjadból.

Előfordult mar velem is hogy összeadtam valamit fejben és nem volt jó a végeredmény. A kollégák onnantól kezdve elkönyvelték hogy nemcsak hogy nem tudok számolni de képtelen is vagyok rá.

Gyakorlatilag egy egysejtű szintjére degradáltak mert egyszer elszúrtam.

Tétje sem volt a dolognak mert nem gyógyszert számoltam ki időseknek hanem csavarokat egy oszlophoz.

(Kérlek ne mocskold az említett kollegáimat ha nem nagy kérés)

2021. máj. 23. 17:29
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
Mivel semmit sem írsz a konkrét esetről ezért nem lehet eldönteni, hogy te vagy hülye vagy az ismerőseid bunkók.
2021. máj. 23. 19:06
 7/8 A kérdező kommentje:

#6/6

Írtam konkrét esetet a fenti kommentben.

De igazából nem lényeges mert ez elég gyakori mondhatjuk úgy is hogy naponta előforduló dolog.

A kérdésem az volt dióhéjban hogy miért kell valakit ledegradálni azért mert nem tud valamit? Miért egyszerűbb hülyének nézni az embereket, miért nem inkább mutatjuk vagy magyarázzuk el hogy segítsük a másikat?

2021. máj. 24. 07:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, erre milyen választ vársz. Az élet sz#r, az emberek bunkók, nincs igazság, stb...
2021. máj. 24. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!