Létezik olyan, hogy feminista kettős mérce?
Valamilyen oknál fogva a női cégvezetők, politikai vezetők számának növelése alapvető cél a feminista mozgalomban, azonban miért nem hallani női asztalos képzést meg női villanyszerelő képzést az egyenjogúság jegyében.
Nyilvánvalóan én is szívesebben lennék miniszterelnök, mint hidegburkoló, mert én is szeretem a sok pénzt.
Másrészről, oké kapja be a sok férfi döntéshozó, de mi újság a férfi hajléktalanokkal, meg a férfi drogfüggővel, mert azért ezekben a csoportokban is felülreprezentáltak a férfiak. Valamiért nem hallani ezen férfi csoportok felemeleserol, de nyilván en vagyok a soviniszta
nem lehet, hogy a nemek közti különbségek nem elnyomásra, hanem megismerésre es tanulmanyozasra várnak?
Nem is a kettős mérce a jó szó rá, hiszen a feminizmusnak nem kell foglalkoznia a férfiak körülményeivel. A gond az alapjaival van, ugyanis a feminizmus kizárólag a magas beosztást figyeli, csakis a profit és a hatalom a tényező amit figyelembe vesznek, ezért szeretnék a kvótákat kizárólag a politikusok és a magas beosztású vezetők között bevezetni.
De ha megnézzük mi a helyzet az alacsony beosztású pozíciókban a férfiak egyertelműen többet szívnak és egyenlő körülmények között egy férfi alapból hátrányból indul csak azért mert férfi.
Ami nem biztos, hogy baj, de akkor nem beszélhetünk egyenlőségről. Ugyanis a munka világában az alacsonyan fizető szektorokban vannak a tipikusan férfi és női munkák, amit a feministák egyszerűen figyelmen kívül hagynak. Például az én munkahelyemen egy raktárban vannak alacsony beosztású dolgozok minimálbér körüli fizetéssel férfiak és nők.
A férfiak a raktárban viszonylag kemény fárasztó fizikai munkat végeznek, a nők általában takaritassal és eladással és a vásárlókkal foglalkoznak. Mert erre vették fel őket. Nem is lenne korrekt az 50 kilós lányt beállítani a béával a kezében huzogatni a több mázsás raklapokat, pedig az lenne az egyenlő bánásmód. De sorolhatnám az összes rosszul fizető fizikai munkát amit általában a férfiak vállalnak el. Szóval itt vannak a gondok ha ez így nem baj, akkor a magas pozícióban se legyen egyenlő bánásmód. Mindenki oda jut ahova elért magától, amit még tud engedni a testi vagy szellemi adottságai alapján, nem pedig ahova kvóták és nemek odarakják.
Roppant egyszerű a dolog: a feminizmus nem az egyenlőségért küzd, hanem a nők jogaiért.
Persze ott, ahol a nőknek még kevesebb joga van, be lehet úgy is állítani, mintha az egyenlőségért küzdene, és ott férfiak is szoktak nekik segíteni.
Ha már ezt elérték, akkor két dolog szokott történni:
- azt mondják, hogy még nem érték el, és küzdenek tovább,
- nem mondanak semmit, de küzdenek tovább.
A végső cél a nőuralom.
Persze nem minden feminista gondolja ezt. Van olyan, aki az egyenlőséggel is megelégedne - de a férfiak jogaiért (ahol ők vannak elnyomva) valószínűleg akkor sem fog küzdeni.
Meg is mondták: azért küzdjenek a férfiak.
köszönöm az értékes válaszokat.
annyit azonban még hozzátennék a teljesség kedvéért, hogy én azért sokszor érzem a degradalo stilust, a hétköznapokban, hogy ez csak egy nő, majd én megmondom. mellette meg ott van a fizikai kiszolgáltatottság, és a szexuális zaklatás is. van, aki szerint a férfiakat is éri nemi erőszak, illetve a férfiak is elszenvednek abuzálást, ezt én viszont sosem értettem. egy nálam gyengébb nő hogyan tudna engem félelemben tartani? fizikailag persze, erzelmileg zsarolva az más kérdés.
szóval csak annyival árnyalnám a dolgot, hogy ugyan hivatalosan nincs megkülönböztetés, de a hétköznapi életben (én legalábbis) tapasztalom a nők hátrányos megítélését. nem tudom ki mit gondol erről...
Attól hogy gyengébb miért ne tudná bántani, megerőszakolni?
Valaki csak szimplán nem akar vissza ütni mert fél hogy ő jönne ki belőle rosszul.
Vagy ott van annak a nőnek az esete aki serpenyővel ütötte a férjét. Lehet hogy gyengébb de ha téged elkezdenek serpenyővel csapni ugyan úgy fog fájni. Meg hát lesből támadás, meg nem minden fiú erősebb. Egy alacsony fiúval már simán elbánik egy nála magasabb lány.
Fiúkat meg vagy többen letámadnak, kiüti, elaltatja, rámászik és nem bírja magáról ledobni. Ilyenek. Nem lehetetlen;)
1: Valóban vannak területek, ahol a nők jobban el vannak nyomva. Ezeken a területeken teljesen jogos a feminizmus.
De ott sem igazán a kvóták lennének a jó megoldás.
2: LÉTEZIK férfiak elleni erőszak. Nálunk talán kb. negyedannyi, mint a nők ellen, de éppen olyan súlyos.
Nézz körül a férfihang.hu-n, ha érdekel ez a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!