Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetséges bárhogy...

Szerintetek lehetséges bárhogyan integrálni a teljes romaságot?

Figyelt kérdés

2021. máj. 5. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Igen, megoldható lenne.
Talán, de kis esélye van.
Lehetetlen.
28 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

1.) Integrálni függvényt lehet. :)

2.) Az egyes emberek integráLÓDhatnak, ha akarnak, ha van rá szándékuk...

3.) Tömegeket nem lehet akaratuk ellenére erőszakosan semmire kényszeríteni.

2021. máj. 5. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Soha nem fognak beilleszkedni, az a kevés % meg magától elhatárolódik a fajtájától, dolgozok cigányokkal, az egyik nálam is értelmesebb, illedelmesebb(de ez engem nem zavar)

A falvakban nincs akitől látnának némi jót, tanulhatnának, ha mi városiak át utazunk több falun, itt borsodban 80%ban cigányokat látsz elmaradott körülmények között, lapátolhatnák a pénzt felzárkóztató programokra, intézményre, szakemberekre, de úgy gondolom feneketlen kút.

2021. máj. 5. 16:14
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha a Magyar társadalomba szeretnénk Integrálni (#1igen jól használta a szót a kérdező)akkor az csak kidobott pénz. Valahogy meg kellene nekik tanítani hogy a tanulásban van a jövő ezt én nem tudtam és most ki akarnak rugni az iskolából ha van lehetöségetek tanuljatok. :(
2021. máj. 5. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos ez genetika. Ők egyszerűen jól érzik magukat a koszban, nyomorban és kész. Ösztönösen szaporodnak mint a nyulak, ha kell családban. Nincsenek igényeik. Nekik évszázadokon ez volt a fajfenntartásuk alapja.

Egy megoldás van, ivartalanítani kell születéskor és azt mondani, hogy meddőn született.

2021. máj. 5. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Lehet, de nekik mi hasznuk van ebből?

El kell menni dolgozni, nem tekintenék kisebbségnek, nem kapnának annyi csok-ot.

Aki meg integrálódni akart az már rég megtette. Nekem van roma tanárom, tisztességes ember. Ugyanez a szomszéd Rikárdóról vagy a miskolci Lakatos Lájonelről nem mondható el.

2021. máj. 5. 16:52
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Nincs hasznuk. Mivel igénytelenek és a létminimumot akkor is megkapják, ha nem dolgoznak csak sokan vannak + még tartósan sérült is van akkor még jobb, ezért nekik így bőven jó. Persze kivételt én is ismerek, de a 90% sajnos nem olyan.
2021. máj. 5. 16:55
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Igen, ha minden megszülető csecsemőt azonnal elvennének a cigányosan élő családoktól, és kulturált nevelőszülőknek adnák őket. Akkor egy generáció alatt integrálni lehetne őket. De ilyen nyilván nem fog megtörténni, mert alapvető szabadságjogokkal ütközik.
2021. máj. 5. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

"Igen, ha minden megszülető csecsemőt azonnal elvennének a cigányosan élő családoktól, és kulturált nevelőszülőknek adnák őket."

A gyerekek a biologiai szüleik képességét öröklik, te nyomi.

2021. máj. 7. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

"A gyerekek a biologiai szüleik képességét öröklik, te nyomi."

Hülye vagy te, testvérem, de nagyon.

2021. máj. 7. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem lehetséges, csak nincs rá szándék. Vannak, akik valóban kényelmesen érzik így magukat, de szerintem sokan inkább tanulnának, ha lenne rá lehetőség. Csakhogy nincs, mert hiába támogatott az egyetemre való bejutásuk, ha a környékükön nincs olyan általános iskola, ahonnan akár a gimnázium elérhető lenne. Nem a gyerekek megszületése miatt kellene támogatást kapni, hanem ösztöndíjakat kiírni pl, mondjuk, ha X átlagot érnek el, akkor X összeg tanulmányokra (pl bérlet az utazáshoz, tanszerek, ingyen koli, stb) járhat. És nem démonizálni őket, hanem azt figyelni, hogy ki jó képességű, amit nem is feltétlenül jegyek, hanem mondjuk országos logikai, kompetencia tesztek alapján lehetne, amin a jó eredményért szintén könnyebbségek járhatnának. Mert abból biztos nem lesz semmi, ha mindenki mindenkit szíd, ahol csak ér.
2021. máj. 11. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!