Hogyan lehetne a cigányságot integrálni?
Nem lehet őket integrálni. Ezek állatok, ilyen a mentalitásuk, nekik nincs helyük emberek között. nem is akarnak köztü(n)k lenni, mi vagyunk nekik a szükséges rossz. Tökéletesen kimerítik a parazita fogalmát, a szimbiózist nem ismerik.
És igen, valóban nagyon nagy baj lesz. Sőt, már van.
Szerintem semmi. Van egy része aki törekszik beilleszkedni a társadalomba, tanul, dolgozik, ügyel a tisztaságra. De atöbbi...
Esetleg, ha nagyon gyorsan kiszakítják a még cigány gyerekeket a környezetükből. A mai módszer nem jó. Én cigányokat tanítok. A zenén, bulin, piáláson nem sok minden érdekli őket. Ezt látják a felnőttektől, és egyre kisebb korban veszik át ezeket a szokásokat. Hiába kapnak az iskolában figyelmezetetőt, ott a kisgyerekkel a tanítónéni, tanárnéni még meg tudná értetni, hogy ez nem jó, de haza megy, és csak azt hallja hogy kit érdekel az a hülye tanár....
Nemrég kerültem kapcsolatba tizenéves cigány fiatalokkal, elképesztő legtöbbjük mennyire céltalan. Csak azért járnak iskolába sokan, hogy megkapják a családit, nem érdekli őket a tanulás, és semmi.
Egy 15 éves fiúval próbáltam elbeszélgetni, hogy miért nem tanul, lenne egy jó szakmája, akár saját vállalkozás... ő erre annyit felelt, 8 osztály megvan, kapok segélyt. Életcél ez?
Bizotsítanak azoknak a felnőtteknek felzárkózást, akiknek nincs meg a nyolcosztály. 8-14 ig vannak óráik, ha 8-12-ig bentvannak, már megkapják aznapra az igazolását, és akkor jár a pénz. Szenvednek.
Én úgy gondolom, a felnőtt cigánmyok nagy része, jól elvan életével, nem akar többet, és erre nevelik már óvodában a gyermekeiket. Ha igazi integrációban gondolkodnak, szerintem ki kell venni a gyerekeket (csak a gyerekeket, mert a felnőttek, már megszokták azt az életet)a megszokott környezetből, speciális intézetek létrehozni, (nem zsúfolt nevelőotthonokat)kis "csaádokat" ahol kb. 5-6 gyerek él együtt 3-4 nevelővel), rendesen kapnak enni, tisztaságra, rendre nevelik őket.
Én sem úgy születtem, hogy a szemetet a kukába dobtam, hanem anyukám megtanított rá, hogy annak ott a helye, csúnya dolog eldobálni. Ha ezekre az alapvető dolgokra nem tanítanak meg, adhat nekem az állam akármilyen szép házat, rendes munkát nem tudom azt normálisan "megtartani".
Harmadik!
Igen ,ez jó módszer lenne,a gyerekeket kellene bentlakásos iskolákba vinni.Valamilyen jól kigondolt program kell,ami 10-20 éven belül hat,mert ilyen népszaporulat mellett nagyon gyorsan nő az arányuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!