Mit takar ez a szleng?
Figyelt kérdés
Újabban egyre gyakrabban találkozni azzal a jelenséggel, hogy fiatalok átveszik a főképp az USA-ban divatos utcagyerek stílust. Rap zenészekre hajazó külső, bő ruhák, baseball sapi, stb. No meg persze lazának tűnő viselkedés, amit ha jobban megfigyelünk, borzasztóan szánalmas feszengés, mert el akarnak játszani egy szerepet. Ilyenkor az ember szíve megfájdul kicsit, mert mennyivel gazdagabb a magyar kultúra és hagyomány, csak azt nem nyomja a média ugyebár... Akár a magyar mondavilág hőseit is lehetne kicsit példaképként beállítani. Toldi vs 50 cent? Hát nem is tudom, nyilván vonzóbb a műanyag... Na szóval ennek a stílusnak a képviselői valami geng geng vagy mit mondogattak. Ez mit takar?2021. ápr. 8. 11:49
2/4 A kérdező kommentje:
Nyilván, ahogy egy-egy dolgot mindenki és ebben a helyzetben szerintem nem probléma, főleg úgy, hogy a megszólított rétegtől is várok választ. Már azzal átvettem, hogy weboldalakat használok, sőt internetet, sőt elektromos áramot és így tovább akár elmehetünk az emberré válásig vagy Adam Kadmonig, ahogy a keleti filozófiák tekintenek az ősi Emberre. Értelmetlen. Én egy egész kultúra beágyazását kritizálom egy már meglévő, gazdagabb kultúrába.
2021. ápr. 8. 12:54
3/4 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy ahol létezik megfelelő magyar szó, ott használjuk azt.
Kritizálni pedig leginkább akkor lehet valamit, ha te nem használod.
4/4 anonim válasza:
te vagy a 90es években ragadtál, vagy túl sok belgát hallgattál :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!