Nem születik elég gyerek, ha így folytatódik, legfeljebb 2 évszázad, és teljesen elnéptelenedik Magyarország. Hogyan lehetne megoldani?
Alapvetően Olaszországba jöttem ki mesterképzésre és itt ismertem meg a barátomat (most már férjemet) aki anyai ágon olasz, apai ágon holland. Négy évig éltünk Rómában, majd a férjem kapott egy nagyon jó lehetőséget (nekem bárhonnan intézhető munkám van), így átköltöztünk Amszterdamba. A vírus miatt itt is maradtunk és mivel a férjem ajánlata nem egy életre szól, így annak végeztével nagy eséllyel visszamegyünk Olaszországba.
Az alábbiakat tudom tanácsolni:
- Tudd jól az ország nyelvét. Az egész jó angol kevés (persze még bőven van időd fejlődni), főleg egy angol anyanyelvű országhoz. Például amikor kiköltöztem, angolból és olaszból is megvolt a felsőfokú nyelvvizsgám. Szóval tudd jól az ország nyelvét és legyen erről papírod is. Több munkalehetőséged van és a beilleszkedés is könnyebb.
- Szeresd és ismerd az országot, ahova mennél. Ha csak azért mennél valahova, mert jók a lehetőségek, de amúgy a kultúra nem vonz, akkor nem fogod olyan jól érezni magadat hosszútávon. Ha kellően ismered és tiszteleted (nyilván nem kell minden apróságot tudni), akkor beilleszkedni is könnyebb lesz és a helyiek is nyitottabbak lesznek rád.
- Legyen terved és ehhez tartozik, hogy legyen valamilyen képesítésed vagy akármi, amivel el tudnál helyezkedni (ha tanulni mész ki ezek nem annyira szükségesek). Még mielőtt kimennél nézz szét, hogy milyen munkalehetőségeid vannak és akár vedd is fel velük a kapcsolatot.
Magadhoz igazodj, ne Magyarországhoz. Ha az ország a csőd szélén áll, de téged mégis odahúz a szíved, maradj. Ha az ország egyre jobban virágzik, de te mennél, akkor menj. Az elsődleges te vagy és a te vágyaid.
Kanadáról nem tudok nyilatkozni, Ausztráliába viszont nagyon nehéz kijutni (van ausztrál és Ausztráliába költözött barátom is), mert nagyon megválogatják, hogy kit engednek letelepedni - teszik ezt nagyon helyesen.
29/N
Nem az allam?
Miert nevelne az allam? Ha csak nem allami gondozott
"mégis boldogok voltak"
Nem voltak boldogok.
Te nem olvasol klasszikusokat?
Ezzel mi a probléma? Ha neki az fontosabb, mint a gyerekvállalás, akkor szíve ügye, nem lesz ettől rossz ember. Szerencsés helyzetben vagyok, nekem az utazások gyerekkel (vagy velünk, vagy addig a nagyszüleiknél vannak) is mennek, de nem ez az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!