Hol jobb az élet külföldiként, Németországban vagy Spanyolországban?
Olyasmikre gondolok, mint beilleszkedés nehézsége, körülmények, oktatás/egészségügy állapota, szabadidős lehetőségek, kaja, albérletárak.
A fizetéseket nem kérdezem, azt tudom, hogy Németországban jobb. Meg a közlekedés is nyilván Németországban (bár elvileg a spanyolok is rengeteg EU-pénzt benyeltek tömegközlekedés fejlesztésre, az sem lehet annyira rossz). Időjárás meg Spanyolországban jobb.
+infó: IT területen dolgozom, az elhelyezkedés (elvileg) nem kéne, hogy problémát okozzon.
Németország mindenhogy jobb.
Spanyolok mondják ezt (3 spanyol ismerős, nem reprezentatív kutatás de jobb a semminél)
Angol nyelvű kérdezőoldalon is feltettem ezt a kérdést, ott egy ilyen választ kaptam:
"Best option is to live in Germany and spend free time in Spain."
Vagyis élj Németországban és utazz Spanyolországba a szabadidődben.
portugál ismerősöm tanul kint Németországban, Ő kifejezetten utálja, nem ehhez van szokva. Szerinte a németek érdektelenek, nagyon nehéz barátokat szerezni. Pedig Ő aztán kifejezetten extrovertált, és nem idegesítő, nincs olyan tulajdonsága ami miatt el kéne kerülni. Oktatás, eü viszont Németországban sokkal jobb, szabadidős tevékenység szerintem döntetlen :D A bérletárak nagyobb német városokban rettentően drágák, viszont konkrétat nem tudok :/
Akik vannak német barátaim ők nagyon jófejek, de nyilván velük csereprogramon találkoztam, szóval talán nyitottabbak is, mint az átlag
Szerintem amelyik kultúrához jobban vonzódsz, ha szereted a hangoskodást, felszabadult életet akkor spanyolország, ha viszont mindenből mértékkel akkor német, bár nagyon mellé nem lőhetsz egyikkel sem :)
Vagy, Franciaország félúton van Németország és Spanyolország között, mindkét kultúrából van bennünk egy kicsi? :D
Mondjuk franciául nem tudok, és nem lenne könnyű megtanulni azt a kiejtést szerintem.
Hát,Franciaország az egy másik kúltúra szerintem.
Egy picit jobb az idő,mint Németországban,de nem az az igazi spanyolos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!