Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen "kasztok" vannak a...

Milyen "kasztok" vannak a cigányoknál?

Figyelt kérdés
Pl az tudom,hogy van putri cigány,muzsikus cigány,de mik vannak még?

2021. jan. 29. 18:36
1 2
 11/11 anonim válasza:
Semmilyen. Mire gondolsz? Te és én közöttem sincs semmiféle kaszt béli különbség. Attól, hogy kinek milyen a társadalmi/pénzügyi helyzete az egyén függő. Ha az indiai kasztrendszerre gondolsz az teljesen egyedi dolog. Ott úgy alakult ki a társadalom történelmileg, de a cigányoknak nincs társadalma sem, hogy úgy mondjam, mert nincs államuk sem. Az meg, hogy kis elszigetelt közösségeikben vannak vajdák gondolom a régi életmódjukból maradhatott meg amikor volt köztük egy vezető. De ma már ez semmit nem jelent. És melyik vajda melyiknél nagyobb rangú amúgy? Semmit nem számít egy vajda jelző, csak ha valahol még mindig az elmaradott közegükben élnek. Romániában van úgy tudom cigány király ,de mit érdekli ez mondjuk a máshol élő cigányokat? Sőt a romániaiakat sem nagyon. Ez egy jól hangzó "cím" amit ha gazdagabb az illető - mint a mélyszegény társai, akiken, ha már "uralkodik" legalább segítene - felvesz és játssza az eszét. A többi: muzsikus, lókupec stb amiket írtak meg csak szakmák voltak. AZ ilyen bűnözői csoportokat megy hagyjuk, ha én beállok az orosz maffiába akkor meg mind fölött állok, mert az még nagyobb bűn szervezet? Vagy egy cigány politikus az most milyen kaszt tagja? Ugyanúgy különböző foglalkozású és társadalmi pozíciójú emberek , mint akárki.
2021. márc. 3. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!