Voltak-e a Balaton-nak korábbi nevei?
Figyelt kérdés
Csoportosítva, ki, mikor, hogyan nevezte?2021. jan. 27. 07:17
1/8 anonim válasza:
Lacus Pelso. De akkor még nagyon fiatal voltam.
2/8 anonim válasza:
"Magyar elnevezése a szláv „blato” (mocsár, láp, sár) szóból ered. Latin neve, a Lacus Pelso magyarul sekély tavat jelent. Szlovén, szerb, horvát nyelven Blatno jezero, szlovákul Blatenské jazero. Középkori térképeken gyakran „Balotin” vagy „Bolotin” (szláv balotnij = mocsaras) névváltozataban szerepel."
4/8 anonim válasza:
Siófok (középkorban: Fuk, régebben: Fok, régies németül: Fock)
5/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy Baál isten nevéből ered ez. És akkor gondolom, Bál a tón. Nem tuti,d e valaki azt mondta, hogy Baál istennek hívják a magyarok ősi istenét. És tehát pl. érted, amikor elmész bálba, az nem egy rossz dolog, ugye? :)
6/8 anonim válasza:
*amúgy én még mielőtt ezt hallottam,olvastam a sumér eredetet; meg még valahol azt is, hogy a magyarok konkrétan a sumérok leszármazottai. De én ezeket nem tudom igazolni, én ezeket csak olvastam. De tehát,hogy nem rokonai, hanem konkrétan leszármazottai. De magyarul pedig meg viszont egyértelmű, de én több nevét nem tudom a Balatonnak, de nekem ez a Baál istenes levezetés hitelesnek tűnik, azt nem tudom, hogy más népek más nevet adtak -e neki esetleg, meg, hogy a többiek még jót írtak-e; de szal bármelyik elfogadható.
7/8 anonim válasza:
*Ja meg még, érdekesség -képpen, olyat is hallottam; hogy pl valaki azt mondta,hogy a magyar az még mindig 60%-ban az ősnyelv; és, hogy a magyar az Univerzum nyelve; de én ezeket sem tudom; de szóval nekem a magyar eléggé logikus nyelv. Pl pont ma jutott eszembe; hogy pl mit csinál, aki fázik mikor hideg van? Tehát gyűjt fát, és tüzet rak.
8/8 anonim válasza:
#6-7. Ne a Hihetetlen magazinból tanulj történelmet kérlek. Egyáltalán nem logikus, konteó az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!