Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az USA-ba ez nem számít...

Az USA-ba ez nem számít ordítóan rasszistának?

Figyelt kérdés

Láttam egy képet ahol három államokbeli gyerek szerintem halloween olyan ruhába öltözött, amik sztereotipikusan a hispanic bevándorló bandák ruházatát utánozza.

Ez nem számít rasszizmusnak?

Mert azt tudom hogyha valaki feketének vagy arabnak esetleg indiánnak imitálja magát jelmezben, akkor szeretnek rasszizmust kiáltani, meg ízléstelen sértésnek tartják, de ugyan ez a hispanic emberekre nem vonatkozik?

2021. jan. 24. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:
23%
Nem rasszizmus. Ez csak az érzékenyeknek az. (szerintem)
2021. jan. 24. 12:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Szerinted.

Kanadában egy liberális politikust azzal próbáltak meg lekaraktergyilkolni, hogy elő ástak róla valami 1000 éves fiatalkori képet, ahol valami farsangi mulatságszerű buliba sötétre mázolt arccal arab hercegnek volt öltözve.

2021. jan. 24. 12:53
 3/4 anonim ***** válasza:
16%
Azért nyomsz egy zöld kezet nekem?
2021. jan. 24. 12:55
 4/4 anonim ***** válasza:

"hispanic bevándorló bandák ruházatát utánozza"

Kicsit erős. Vannak helyek az országban, ahol emiatt elbeszélgetnének a szülőkkel.

"sötétre mázolt arccal arab hercegnek volt öltözve"

Ebben nincs semmi rasszista. Simán mexikóinak is öltözhetne, nagy sombréróval és gitárral, az is rendben lenne, de te azt írtad, hogy konkrétan latin bandának öltöztek, gondolom ujjatlan farmerben, fejkendővel, stb. Az már negatív sztereotípia.

2021. jan. 24. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!