Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez rasszistának számít?

Ez rasszistának számít?

Figyelt kérdés
Nem voltam egy előítélés ember. igazából amíg nem ismerek valakit addig nem szeretek róla véleményt mondani. De mostanában ha meglátok egy cigányt automatikusan ideges leszek. Nálunk olyanok a cigányok , hogy beszélni nem lehet velük értelmesen , mert ha valami okosat is mondanának akkor se mondják ki helyesen a szavakat. Csak úgy kötözködnek , azért fikáznak másokat hogy jót nevessenek , van nekik egy kis telepük a város szélén.. hát mit ne mondjak UNDORÍTÓ büdös, szemetes csupa kosz.Kevés cigányt ismerek de több mint a fele meg akart verni csak úgy. A buszon ordibálnak , rágyújtanak, és eljutottam arra a pontra ,hogy egy kalap alá veszem mindet és mikor meglátok egyet elkap az ideg , arra gondolok, hogy ez is csak egy rohadt dög. . :(( pedig ez rossz szokás nem akarok ilyen lenni, azt az egy tulajdonságomat szerettem, hogy nem vagyok előítéletes, de ki űzték belőlem. Pedig Hozzá tenném félig német vagyok, de gyerek korom óta barátkoztam mindenkivel tök mindegy fekete vagy fehér, arra neveltek személyiség alapján barátkozzak ne bőrszín alapján.. (hozzá teszem nem jöttem volna össze egy cigánnyal se)a kérdésem az lenne , hogy mit tegyek , hogy kiűzzem a fejemből ezt az előítéletet? Valakinek sikerült megbékélni velük úgy , hogy gyűlölte őket?

2014. aug. 8. 15:03
 1/2 anonim ***** válasza:
40%

Igen, ez annak számít. Egyébként régebben én is ilyen voltam. Nem ennyire vészesen, de azért jobban szorítottam a táskámat, ha roma ember ment el mellettem, mint ha fehér.

Aztán elkezdtem óvodában dolgozni, ahol van csoportonként 4-5 gyerek. 4 csoport az óvoda, tehát nagyjából 20 ilyen gyerek van, 2 szülővel mindegyik. Hát ebből a viszonylag nagy számból összesen 1 gyerek van, aki az a tipikusnak mondott buta, bunkó cigánygyerek, és az ő apukája is ilyen. Viszont anyuka ott is egy tündér, a többi szülőről már nem is beszélve... Akkora pozitív csalódás volt ez nekem! Lehet, hogy neked is segítene, ha látnál a normálisabb "fajtából" is 1-2-t. :)

2014. aug. 8. 15:10
 2/2 anonim ***** válasza:
75%

Én nem nevezném ezt rasszizmusnak. Előítéletei mindenkinek vannak, ez egy emberi tulajdonság, amivel a tudásunkat rendszerezzük. Rasszizmus az, ha egyes fajok alacsonyrendűségéről meg vagy győződve és az előítéletedet biztos igazságnak hiszed.

Munkahelyen vagy iskolában érdemes levetkőzni az előítéleteket, hiszen így egy jóbarátra tehetsz szert. Ellenben utcán kikerülni a színesbőrűt még nem bűn, különösen úgy, ha tapasztalatból tudod, hogy a környékbeli színesek kellemetlen természetűek. Utcán kerülni valaki társaságát még nem diszkrimináció.

2014. aug. 8. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!