Ha egy magyar utálja a szlovákokat, az rasszistának számít? Vagy csak az számít rasszistának, ha pl. egy fehér ember utálja a feketéket?
A rasszista a másik rasszból tartozó személyt különbözteti meg (nem feltétlen negatívan, csak elismeri, hogy különböző külső és belső jellegzetességeik vannak az emberfajtáknak).
Aki a fehér embertársát utálja megalapozatlan okokra hivatkozva, az sovinisztának számít. Bár meggyőződésem, hogy Trianon előtt nem volt szlovákgyűlölet Magyarországon a lakosság körében, a mai ellenállás csak egy ellenreakció a komplexusokkal teli soviniszta szlovák kisebbségi politikára.
Én nem szeretem a primitív tuskó soviniszta embereket a szlovákok között (sajnos a többségük az).
Ezért bunkó lennék?
ha azt mondod, hogy nem szereted a primitív, stb. szlovák embereket, ezzel semmi baj nincs.
a baj akkor van, ha úgy általában jelented ki, hogy nem szereted (útálod, megveted, stb.) a szlovákokat.
ez ugyanolyan, mint ha egy szlovák (román, szerb, üzbég, hottentotta...) jelenti ki, hogy útálja a magyarokat, mert van bunkó, sovén és stupid magyar ember.
A rasszizmus az, ha más rasszú embereket utálsz.
Na most a többi európai fehér ember többnyire nem más rasszú, csak a nemzetisége más.
Azt pedig, ha más nemzetiséget utálsz, azt úgy mondják, hogy soviniszta.
Tehát a kérdésre a válasz: nem, nem rasszista, hanem soviniszta
Érdekes minket még sosem szóltak meg a szlovákok.
Pedig én elég feltűnő jelenség vagyok, hadonászok a kezemmel, parancsolgatok és mutogatok (nem a szlovákoknak hanem akikkel megyek. pl. nyisd ki az ajtót, hozd a kosarat, akkor te fogd meg azt a dobozt stb.) emellett irtó hangosan beszélek és úgy vonulok végig mintha minimum Victoria Beckham lennék...
Emellett még a hangom is b.zis.
És magyarul beszélek, mivel szlovákul még köszönni sem tudok. Soha senki nem vert meg és nem is tett megjegyzést.
Most is megyek ki nemsokára. Egyébként mindig megértettük egymást mindenhol, pedig nem nagyon volt közös nyelv.
Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy szerintem irtó nagy baromság utálni kompletten a szlovákokat. Náluk is van biztos hülye ember, ahogyan a magyarok között is. De nem kell őket utálni, azzal csak magadat minősíted.
Tehát aki rasszista az eleve elég ostoba ember. Lehet nem kedvelni népeket, de felesleges őket görcsösen utálni sőt minden egyes tagját annak a népnek.
Különben neked hogy esik amikor mondjuk egy osztrák vagy amerikai vagy angol stb. azt mondja "jaj én utálom a magyarokat mert lopósak"... vagy "mocskos egy nép" illetve "őket nem szeretem mert irigyek és úgy viselkednek, mint az állatok".
Mert nekem elég erőteljesen ég a pofám, amikor hadoválnom kell honnan jöttem, hogy ne utáljanak és ne ítéljenek el mielőtt megismernének.
Kívánom, hogy éld át ezt az érzést úgy kb. ezerszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!