Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meghallom azt a szót, hogy...

Meghallom azt a szót, hogy "magyarok" és olyan negatív érzéssel tölt el, más is van így?

Figyelt kérdés

"A magyarok"

"A magyarok ilyenek, meg olyanok..." 🤢

Rosszul vagyok, ha ezt hallom. Egy az, hogy olyan általánosítás, másik meg Orbán állandóan ezzel jön, annyira idegesít, hogy a szánkba ad dolgokat, kikérem magamnak, hogy a nevemben beszéljen. Aztán az is idegesít, hogy tiszta cikinek találom a magyarokat/magunkat, annyira égő a mai politikai helyzet, utálom már ezt a kifejezést. Azért találom cikinek, mert ilyen kormány hogy maradhat a nyakunkon? Ciki az ellenzék, ciki a kormány, cikik az emberek, hogy ezt hagyják, és ciki a rendőrség, hogy hagyja őket lopni. Tudom sok politikát vittem a kérdésbe, de igazából szerintem ez a kultúránk része.

2021. jan. 23. 21:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"orbán viktor egy megosztó személyiség ugyan, de rengeteg támogatója van szerte európában. Talán ha több nézőpontot is figyelembe vennél akkor rájönnél hogy nem minden fehér és fekete"

De ez speciel tisztán fehér és fekete, talán ha több nézőpontot figyelembe vennél, rájönnél.

2021. jan. 23. 22:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"A növény is elpusztul, ha elvágják a gyökereitől."

Mondja azt, aki nem ért a növényekhez :)

Közhelynek is gyenge!

Szőlőt venyige egyenlő magával az új élettel!!

2021. jan. 23. 22:36
 13/20 A kérdező kommentje:

"mert itthon a másik tehene megförmedése előrébb van, mint a közös cél érdekében történő összefogás, miközben azt, aki dolgozik, lenézik."

Sosem láttam, hogy összefogna a magyar, csak a széthúzás megy, akkor ehhez akarjak tartozni? Hogy hátbadöf a saját népem, a vezetőm meg kirabol, és még az unokáim is szívják majd?

2021. jan. 23. 22:38
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Haza árulónak neveznek, ha nem értesz egyet velük.
2021. jan. 23. 22:57
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező,nem nem fekete fehér, ha az lenne vagy nem lenne hatalmon, vagy mindenki rászavazna, egyiksem igaz.
2021. jan. 23. 23:07
 16/20 A kérdező kommentje:

"én szeretnék magyar lenni"

Én is így voltam ezzel régen, még most is remélem, hogy egyszer büszke lehetek arra, hogy magyar vagyok. De ahogy Orbán hazaárulózik, én úgy vagyok kevésbé magyar.

2021. jan. 23. 23:20
 17/20 anonim ***** válasza:
26%
azt hogy a maftarok eddig jutottak kooszonhetik kizarolag sajat maguknak,soviniszta,kirekeszto,gyuloletszito,rasszista politikajuk miatt mindenkik fele aki akik nem magyarok!!
2021. jan. 24. 07:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A politika, és az, hogy a magyarok mit akarnak nagyon nem ugyan az.

Az oktatásbam is ezt a kirekesztő, rosszra koncentráló, pesszimista agressziót tanulja az ember a tanároktól. Nagyon kevés tanár van, aki nem ront többet a gyereken, mint amennyit tanít! Nagyon kevés! Rengeteg ember küzd 30-40 évesen is iskolai traumák miatt!!

Ezt nem a magyarok akarják, ez az örökségünk. Akik akarnak, azok ebből kitörni akarnak. Lásd Tilos rádió, Minta mókus című adása.

De amúgy jól látod, h milyenek a magyarok. Csak ezt kapjuk két oldalról is: politikából és oktatás/köznevelésből.

2021. jan. 24. 09:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

hát igen, totál megértelek, és ugyanezt érzem.

én ilyenkor próbálok elvonatkoztatni a kormánytól, és úgy gondolni a magyarságra. hogy milyen színes a népi kultúránk, milyen izgalmas a nyelvünk, milyen szép tájban élünk. na persze ehhez kell egy bizonyos ismeret, mert nem az orbáni kipcsak magyarozásra, "ne tanulj idegen nyelvet, az idegen tanuljon meg magyarul" dolgokra gondolok. meg ugye a táj, amit még nem romboltak szét egy jó luxushotellel... :D

nos de igen, kb nekem ez az egyetlen módszerem arra, hogy ne gyűlöljek magyar lenni, és ne rögtön valami pejoratívra gondoljak ha meghallom ezt a szót.

a lakótásram afrikai, és ő azt mondta, szerinte a magyarok kedvesek. hát... kívánom neki, hogy soha ne találkozzon apámhoz hasonlóval.....

2021. jan. 25. 11:49
 20/20 anonim ***** válasza:
Szent István és az intelme, hogy az egy nyelvű nemzet mennyit ér...
2021. jan. 25. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!