Egy születésétől fogva a társadalom elitjéhez tartozó személy milyen jogon kéri számon a magyar kisemberen hogy miért negatív?
Úgy érzem, fel vagy háborodva valami miatt, de azt nem írtad, hogy mi miatt. Például milyen értelemben "negatív"? Valami politikusi nyilatkozatról van szó?
(Amúgy a válasz úgyis az lesz, hogy semmilyen jogon. Nem mintha ettől a választól beljebb lennénk.)
A pozitív emberek viszik sokra. A vezetők és azok , akik valakik, mindig sokkal optimistábbak, mint az átlag. Az előre lépéshez mindig optimizmus kell.
Vannak olyan vezetők elég nagy számban, akik valamikor szegények voltak és nélkülöztek. nem tudom, hogy ő ilyen-e, de én elég sokról tudom, hogy ez volt a helyzet és ha ők tanácsolják az optimizmust, akkor az hiteles az ő szájukból. (Ilyen pl. Barack Obama is.)
Figyelj. Éveken át nélkülöztem azért, mert küzdöttem az álmaimért. Sok hónap telt el úgy, hogy az adót nem tudtam, hogyan fogom befizetni, nemhogy enni vagy fűteni. Rendszeresen késtem a számlákkal, a felszólítások már olyanok voltak, mint az üdvözlő képeslapok.
De soha nem voltam negatív. Mert volt célom, amiért csinálom az egészet.
És ez döntő. Nem a vagyoni helyzet határozza meg, ki milyen szellemiségű. Sőt, rengeteg unott, negatív, öngyilkos ember van a gazdagok között is, mert nincsenek céljaik.
Célja pedig bárkinek lehet, és akinek van, és tesz is értük, az egyrészt nehezen marad állandóan negatív, másrészt könnyebben kitör abból a helyzetből, amibe került, vagy amibe született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!