Hívő katolikus vagyok, de mégiscsak érző ember, akkor hogy van ez?
Én egy 17 éves lány vagyok,egy 15 évvel idősebb férfival komoly párkapcsolatban élek.Rendszeresen élünk nemi életet,én ugyanakkor templomba járó hívő katolikus vagyok.
Az egyház szerint bűn,ha házasság előtt élünk nemi életet,és az is,ha védekezünk a teherbeesés ellen.Olykor-olykor sajnos előfordul,hogy nem tudok ellenállni a vágynak,ha nincs velem,és önkielégítést végzek.Minden ilyen alkalom után megfogadom,hogy nem teszek ilyet többet,de nem mindig tudom betartani.Ezeket a bűnöket rendszerint meggyónom.nem tudom,hogy valóban ennyire súlyosak a bűneim,hiszen még nem házasodhatunk össze,ennek ellenére komoly a kapcsolatunk,nagyon szeretjük egymást.
Szerintem valóban bűn,sokkal nagyobb bűn,ha valaki védekezés nélkül szexel össze-vissza bárkivel aztán elveteti a babát,vagy nem neveli,nem gondoskodik róla,sokszor bántja is a saját gyerekét.
Valóban súlyos bűnt követek el azzal,ha szeretem a párom és boldogok vagyunk együtt testileg-lekileg?
Szerintem a mai világban az embereknek többször is átkell gondolni,hogy mikor vállalnak gyereket,hiszen nehéz a megélhetés,és amiatt,hogy védekezünk bűnösök vagyunk,el vagyunk itélve.
van,hogy hetente ,kéthetente gyónok.
aki köztetek szintén vallásos az,hogyan éli meg ezeket a dolgokat?
csak normális válaszokat légyszives
15:14
"Vannak ertelmezesi problemak par teruleten a szubjektivitas miatt"
Vannak. És van hivatalos egyházi álláspont. 1 perc google használattal előkereshető.
"Van egy katolikusnak is ugymond sajat ertekrendje"
Van, mégpedig olyan értékrend, ami nem megy szembe a katolicizmussal. Ettől katolikus az illető. Ha valaki az értékek relativitásában vagy a szabad szerelemben hisz, annak is van saját értékrendje, csak az nem a katolicizmus, hanem mondjuk a liberalizmus.
"A legtobb pap is egyetert azzal, hogy vannak elavult torvenyek stb."
Elavult? Azt, hogy a törvények "elavulnak" és újakat kell gyártani, azt a modernek mondják. Mondjuk a kommunisták, akik szerint állandóan haladni kell, és ki kell dobni a régi dolgokat. Vagy a liberálisok, akik melioristák, azaz szerintük jobb világot lehet és kell építeni. A katolikusok nem progresszívek és nem melioristák, szerintük pl. a biblia hiába 2000 éves, sosem avul el. A katolikusok (jó esetben) nem "alkalmazkodni" akarnak.
"Az eletmod, eletkorulmenyek masok"
Az egyház alkalmazkodjon a világhoz? Bocs, de ez pont a fordítottja annak, ahogy a kereszténység mindig is értelmezte a világban betöltött szerepét.
vannak ateista barátaim is.nincs semmi bajom azzal,ha valaki nem vallásos amíg hagyja,hogy én gyakoroljam a hitemet.
az osztályomban (még anno.általános iskola) egyedül én voltam aki hittanra meg templomba járt, és emiatt sokan lenéztek,csúfoltak stb.
Az egyik legjobb barátnőm is rám akarta erőltetni,hogy ne járjak templomba mert az hülyeség meg senki se jár akkor én minek járok stb.Én inkább a barátnőm társaságát hagytam ott.
Úgy értettem,hogy a hitemet választom más helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!