Mely önkormányzatok jogosultak a koronavírus helyzetre való tekintettel pénzbeni támogatást nyújtani?
Több posztot láttam FB-n, ahol hirdetik, hogy egyes községi Önkormányzatok szép kis összegű pénzbeni támogatással járulnak hozzá a Karácsonyi készületekhez a vírusra való tekintettel a családok számára.
Rengeteg helyen kapnak csomagot is, amiben élelmiszer, tisztitószerek vannak.
Ez igazán nemes gesztus, ám nem mindenhol kapnak az emberek pénzt. Csomagot azért több helyen osztanak.
Ti felétek falun, hogy van ez?
hűha! szóval ez nem állami támogatás által jön létre?
Erdekes, hogy egy nagyobb lélekszámú faluban van keret ilyenre, de ahová pl én születtem, kisebb falu, ott nincs pénz ilyesmire. De általában soha.
Csomagot azt kapnak most kivételesen.
A "jogosultság" egy nem idevaló szó.
Arról van szó, hogy sok település vezetése ismeri saját polgárai helyzetét (sok persze meg nem törődik vele), és igyekszik a rászorulókon segíteni. Ez csekély mértékben a saját költségvetés terhére történik, az azonban nagyon nehéz, mert a kormány minden pénzt lenyúl a településektől, hogy megnyomorítsa őket.
Ezért hatalmas szervezéssel, önkéntesekkel, pénzt, élelmet, használt de jó ruhát, bármit gyűjtenek olyanoktól, akiknek telik, és ezt szétosztják a rászorulók között. Csak példálózva, ahol én lakom, a polgármester önkéntesekkel felmérette, melyik családokban nem jut a gyerekeknek karácsonyi ajándék. Sorra megkérdezték a gyerekeket, mit kérnek karácsonyra. Ezután ezt a listát kitették az önkormányzat honlapjára, kérve, aki tud segítsen. Több százas lista volt a játékautótól a konkrét mesekönyvön át sok minden. A kitételtől számított néhány órán belül minden ajándékra akadt jelentkező ajándékozó. Mindenről részletesen tájékoztatják a lakosságot. Valahol itt kezdődik egy települési vezetés felelős ténykedése a polgárai életszínvonalának emelése érdekében. A kormány ellenkező irányba megy. Nem ad, elvesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!