Akit mostanaban - amikor nincs országos veszelyhelyzet elrendelve - tesznek karantenba, azt nem kötelessége az illetékes onkormanyzatnak ellatnia (bevásárlással segíteni, stb), mint tavasszal?
Még a kora nyári időszakban tapasztaltam egy furcsa dolgot a kerületi önkormányzatnál:
Egy 93 éves bácsi bejött (félig-meddig éjszakai öltözetben nappal,) hogy Őt kirabolták, amíg aludt. Régóta egyedül él, azt sem tudja, hogy mi van a világban. Mit tegyen most?
Megkérdeztem volna, hogy van-e családja (gyermekei, unokái pl.) de IDEGENKÉNT HOGYAN? Tolakodni pedig nem illik cseppet sem.
Az ügyfél szolgálatos értetlenül nézett, hogy mit csináljon ezzel a helyzettel... ilyen is van.
Ui: van létjogosultsága a feltett kérdésnek. Nagyon is!
Önkéntes módon segítenél időseknek? Ez lenne a konkrét kérdésed?
Amennyiben a válaszod igen, azt megtudakolhatod az önkormányzattól ügyfél fogadási időben, hétköznapokon: hol és hogyan kell jelentkezni erre a folyamatos tevékenységre, stb.
Vagy pedig Neked van olyan idős hozzátartozód, akinek nem tudsz 0-24-ben segíteni a munkád/családod miatt?
1-es válaszoló voltam.
Tavasszal hogyan oldottad meg ezt a problémát? Mennyiben változott meg az életed azóta?
Elismerem és megértem az elkeseredettségedet (szintén ugyanez a helyzet áll fenn nálam is.)
Talán még a családsegítő szolgálatnál tehetnek valamilyen irányban lépéseket.
(Én csak felületesen "bízom" azokban a hivatalnokokban, mert már többször volt az életem veszélyben a gyógyszer- és alkoholfüggő "társaságaik" miatt.) Nagyon nagy a bürokrácia, a korrupció idehaza.
Erősen megundorodtam a "férfiak" közelségétől bizonyos furcsa tapasztalatok hatására. (Most már csak fokozottabb utánajárás/leellenőrzés után vagyok hajlandó bizalmat szavazni bárkinek is...)
Üdv: egy középkorú Hölgy
"Tavasszal hogyan oldottad meg ezt a problémát? Mennyiben változott meg az életed azóta?"
Akkor legalább annyit tudhattam, hogy ha minden kötél szakad, az önkori megoldja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!