Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha látnál a családja nélkül...

Ha látnál a családja nélkül sétáló 30 év körüli jól öltözött nőt, aki összeesik, de még magánál van, segítenél neki?

Figyelt kérdés
Azaz odamennél -e hozzá, megkérdeznéd, hogy mi baja és miben tudsz neki segíteni vagy hagynád másokra, hátha más segít és szépen elsétálnál mellette?
2010. aug. 12. 17:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én onnamennék, ha előttem nem ugrik oda 10 másik...
2010. aug. 12. 17:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam ilyen helyzetben-azaz én segítettem és hihetetlen, de körülöttem lévő pár ember (volt ott szerelmespár, tinisrác, öreg) CSak zavartan vihogott, vagy elsétált! A hölgy, aki rosszul lett huszonéves volt, ezért kb. szerintem azt hitték, hogy részeg-hőségtől lett rosszul, de tényleg nem tudom miért nézték levegőnek!
2010. aug. 12. 17:32
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy milyen a külseje, hány éves, én segítenék neki. Megkérdezném, mire van szüksége. Akkor, hogyha már valaki odament segíteni neki, és nem olyan komplikált eset, hogy kétemberes legyen, vagy ha az illető, aki odament segíteni, nem olyan, hogy szemmel láthatóan fogalma sincs az egészségügyi ellátásokról, rá hagynám.
2010. aug. 12. 17:32
 14/24 A kérdező kommentje:

Jó tudni, hogy ennyi segítőkész ember van, csak éppen akkor nem volt ott egy sem, amikor én estem össze.

Éppen a bankba igyekeztem, elég sok pénz volt nálam, hirtelen szédülni kezdtem és elvesztettem az egyensúlyomat.

Mielőtt a földön kötöttem volna ki tisztán emlékszem egy 40 év körüli férfira, aki arrébb húzta a mellette haladó nőt és ezt mondta: "vigyázz még rád esik".

Aztán a földön fekve láttam, hogy elhalad mellettem jópár ember, rám sem néztek. A szerencsém az volt, hogy a közelben kb. 20 méterre volt egy orvosi rendelő, ahonnan a portás unalmában kijött. Még ő is csak bámészkodott egy ideig, aztán végre odajött, kihoztak egy kerekesszéket és kerestek az épületben egy orvost.

Én hogy viselkedek hasonló esetben, lehetne a kérdés?

A történtek ellenére is segítenék máson, főleg, ha éppen előttem esik össze. A legtöbb földön fekvő emberről azt hiszik, hogy részeg, hajléktalan vagy drogos. Senki nem gondol bele, hogy a földön fekvőt valaki, például a gyereke, éppen otthon várja.

2010. aug. 12. 17:59
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Aki olyan, hogy "á minek segítsek, ő baja, f*szomat se érdekli, ha dolgom van tovább megyek"(azaz mint amilyenek téged vettek akkor körül) úgyse írja azt ide le... de persze érthető a felháborodásod. Habár én csak bizonyos helyzetekben segítenék, elég elővigyázatos vagyok.

Ha messze van tőlem akit látok a földön feküdni/gyanúsan furcsán összeesni, és nincsenek az utcában, van hely mellette pár méterre elbújni rablóknak, értékes cuccok vannak nálam, akkor szerintem figyelném egy kicsit hogy történik e valami, aztán kitudja. (éles helyzetben nem tudom pontosan hogy döntenék)

De az nem kérdés, hogy ha forgalmas helyen pont előttem, mellettem, velem szemben rogyna valaki a földre nem lépném át. Amúgy én buszon estem egyszer össze, egyből kiabáltak hogy adja át nekem valaki a helyet, pedig ahogy vízszintesbe értem rögtön jobban lettem:D (de így is ciki volt, nem akartam fokozni azzal hogy visszautasítom)

2010. aug. 12. 18:34
 16/24 anonim ***** válasza:
Én segítenék.
2010. aug. 12. 18:48
 17/24 anonim válasza:
Velem is megtörtént az, ami a topikindítóval, nem segítettek. Villamoson lettem rosszul, keveset aludtam éjszaka nem reggeliztem mentem munkába és ahogy felálltam a villamoson, hogy leszálljak hirtelen megszédültem és és majdnem belehuppantam egy másik lány ölébe. Az persze jól elhúzódott és a mellette álló férfi is, így a földre estem, de senkinek nem jutott volna eszébe segíteni, csak jajjjistenemet hallottam valakitől, aztán szerencsére szálltam le. Ápolt, csinos 27 éves nő vagyok, soha nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom reggel 8 óra volt munkába mentem, látszott a ruhámon is és rajtam is, hogy nem éppen bedrogoztam és bepiáltam és azért lettem rosszul. Szóval most akkor kábé 50-en voltak a kocsiban, senki nem segített, furcsa, hogy a fórumon mennyire segítőkész emberek vannak...., de azért jó tudni.
2010. aug. 12. 18:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam, hogy családban már volt éles helyzet, ahol helyt kellett állni, konkrétan öcsém verte be magát úgy, hogy majdnem elvérzett, a szüleink bepánikoltak, én pedig csak ösztönösen cselekedtem és hívtam a mentőt, nem volt se időm se energiám gondolkodni, csak a mentők száma villogott a gondolataimban. Leírtam neked, hogy ELMÉLETILEG én hogyan cselekednék, és a legtöbben ugyanígy elméletben gondolkodtak, de én a gyakorlati élmény miatt tudom már, hogy egy éles helyzet mindent felülírhat. Aki összeesik, ki tudja, lehet epilepsziás rohama is, amivel nem tudom, mit kell csinálni, lehet, elsőre zavaromban én se tudnám mit kéne tenni, én nem egészségügyben dolgozom vagy tanulok, ha szakszerűtlenül járok el, esetenként végzetes is lehet. Az elméletet mindenki nagyon jól tudja, de hogy valóban mit tesz, azt az éles szituáció dönti el, és ezért ne a járókelőkre neheztelj, legfeljebb a médiára, amiért a sok szemét közé nem raknak be olyan jellegű műsort, ami esetleg felvilágosítaná az embereket, hogy ilyen szituációkban mit kell tenni lépésről lépésre. Az alapítványok is csak a számlaszámaikat reklámozzák.
2010. aug. 12. 18:52
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnállak kérdező, komolyan, valószínűleg én segítettem volna, illetve biztos vagyok benne. Annak ellenére, hogy velem kétszer történt hasonló, a másik oldalról. Egy néni lett rosszul a buszon, elkaptam, de segítettek mások is, leült egy ülésre, adtam neki egy üveg ásványvizet és mikor jobban lett, mert nem vesztette el az eszméletét, elkortyolgatta vizemet, jól lett, mit gondolsz mi volt az első szava, ott álltam mellette a buszon, gondolod, hogy megköszönte a vizet, felajánlotta, hogy kifizeti (nem mintha elfogadtam volna, de én ha kapnék egy üveg ásványvizet, megkérdezném) vagy ilyesmi, dehogy. Ott ócsárolta a fiatalokat, hogy micsoda szemetek és nem segítenek egy idős hölgynek aki rosszul van. Holott egy fiatalember segítette fel a földről és szólt a sofőrnek hogy rosszul van egy néni, én fiatal lány adtam neki vizet.

Ja és egyszer hívtam mentőt egy földön fekvőhöz és megjártam, mert ő pont részeg volt. Mire elindultak a mentők felállt és továbbbotorkált.

Ja és egyszer segítettem szintén idős néninek átmenni az úton és végig kiabált velem, hogy nem igaz, hogy nem tudom hogyan kell átvezetni, mert így nem jó stb stb. Jó neveltetésem meg az autósok iránti sajnálatomnak köszönhető, hogy nem hagytam ott aztán kússzon vagy másszon. ja és ő sem köszönte meg.

De persze ezek nem vették el segítőszándékomat, de nem is erősítették, hogy feltétlen oda kellene mennem és segíteni. Talán, ha többet tapasztalnám, hogy értékeli valaki és megköszöni a segítőszándékot.

2010. aug. 12. 19:23
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

gondolom Bp.?

hál'Istennek nálunk még a jól láthatóan hajléktalan, alkoholista eszméletlen emberhez is hívnak mentőt

2010. aug. 12. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!