Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ateisták, akik váltig állítják...

Ateisták, akik váltig állítják hogy halál után megszűnűnk létezni miért vagytok ilyen biztosak benne?

Figyelt kérdés

2020. dec. 17. 09:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Mert nincs bizonyíték az ellenkezőjére.
2020. dec. 17. 09:23
 2/11 A kérdező kommentje:
De arra se hogy nincs, szóval ez egy fajta patthelyzet..🤔
2020. dec. 17. 09:24
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagyok biztos benne, de ez a legracionálisabb magyarázat.
2020. dec. 17. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
Csak meditálni kell egyet és egyértelmű lesz, hogy utána is van létezés csak nem anyagi szinten.
2020. dec. 17. 09:36
 5/11 anonim válasza:
100%
Mert ez a másik magyarázatt a halálra.
2020. dec. 17. 09:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig nem találkoztam olyannal aki biztosra állította ezt. A halálból eddig senki nem jött vissza hogy megerősítse ill. cáfolja a fizikai halál utáni létezést. Halálközeli élmény csak "közeli" de nem halál utáni élmény. A meditációt alatt az ember még él. Szóval, kizárni ill. biztosan állítani hogy valóban tovább létezünk nem lehet.
2020. dec. 17. 09:49
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

"Mert nincs bizonyíték az ellenkezőjére."

"De arra se hogy nincs, szóval ez egy fajta patthelyzet.."

Nem patthelyzet. Ha ugyanannyi bizonyíték áll két elmélet mögött, akkor az egyszerűbbet fogadjuk el. (Aki ért az információelmélethez: az elméletek a priori konfidenciája annál kisebb, minél nagyobb a Kolmogorov-bonyolultságuk).

Azért kell így csinálni, mert egyszerű elméletből sokkal kevesebb van. Maximum 100 biten leírható elmélet 2^100 db van, 200 biten leírható viszont 2^200, ami nem duplája, hanem a négyzete az előző számnak. Sokkal-sokkal több. Ezeknek muszáj kisebb a priori valószínűséget kapniuk, mert egyszerűen túl sokan vannak.

2020. dec. 17. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

"De arra se hogy nincs, szóval ez egy fajta patthelyzet.."

Nem az. Bárminek a létezését szokás bizonyítani, nem pedig a nem létezését. Ha a létezést nem tudjuk bebizonyítani, akkor elfogadjuk a tényt, hogy valószínűsíthetőleg nem létezik.

Ugyanezért van, hogy ha valakit bűnténnyel vádolnak meg, akkor ha nem tudják rábizonyítani, hogy ő tette, akkor ártatlannak lesz minősítve.

Ezen logika alapján abból érdemes kiindulni, hogy halál utáni létezés nincs, és majd csak akkor gondolkodunk el ennek az állításnak az ellenkezőjén, ha egyszer megdönthetetlen bizonyítékot találunk rá, hogy mégis van.

2020. dec. 18. 18:17
 9/11 anonim válasza:
75%

Azért nem patthelyzet, mert attól függ, hogyan fogalmazod meg. Ha te azt mondod, biztosan van őrklét, én meg azt, hogy biztosan nincs, mindketten állítunk valamit. De ha te azt mondod van túlvilág, én meg azt mondom, hogy nem hiszem el, ebben az esetben csak te állítasz valamit, amire nincs bizonyítékod, így a bizonyítás terhe rád esik, nem pedig rám.

De, ha valaki ateista, az csupán csak azt jelenti, hogy nincs hite abban, hogy akár egy istenség is létezik. Nem állít semmit, egyszerűen nem hiszi el mások nem bizonyítható állítását. Ennél fogva egy ateista ritkán fog olyat mondani, hogy "biztosan nincs túlvilág", ugyanis nem tudhatja. Másrészről ha ilyet is mond, annak semmi köze ahhoz, hogy ateista.

Én azért gondolom, hogy nincs, mert ellentmond minden természeti törvénynek és racionális gondolkodásnak.

2020. dec. 29. 00:34
 10/11 anonim válasza:
*öröklét
2020. dec. 29. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!