Mit jelent a tősgyökeres szó?
Figyelt kérdés
Én már tősgyökeres pestinek számítok,ha már Pesten születtem,de a szüleim még vidéken születtek?2020. nov. 26. 10:51
2/9 anonim válasza:
A tősgyökeres az, aminek a töve, a gyökere is egy helyről való.
3/9 anonim válasza:
Nem, de attól még született pesti vagy.
A "tősgyökeres" azt jelenti, hogy gyökerekig visszamenőleg, tehát a minimum a szüleid pesti születésűek.
4/9 anonim válasza:
Ez a jelző nem egy objektíven és szigorúan meghatározható fogalom - a gyakorlatban kb. két-három generáció.
5/9 anonim válasza:
Akkor vagy tosgyokeres ha legalabb a szuleid is pestiek.
En egy kis videki faluban nottem fel es mondthatom hogy tosgyokeres vagyok mert meg a nagyszuleim is oda szulettek 1 kivetelevel es talan a dedszulok kozt is tobben voltak akik oda szulettek.
Altalaban az mondja hogy tosgyokeres akinek a csaladja 2-3 generacio ota az adott helyen el.
6/9 anonim válasza:
Nem vagy tőzsgyökeres. Sajnálom! Légy erős! :D
7/9 anonim válasza:
Nálunk délen az ilyen csak "gyütt-mönt"
8/9 anonim válasza:
Tősgyökeres = tősgyö nevű ember keres.
9/9 anonim válasza:
Tősgyökeres = (t)Ős!!gyökeres minimum a szülők, nagyszülők is ott születtek, ott éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!