Csak én látom úgy, hogy az alacsony emberekkel szemben is legalább akkora a diszkrimináció, mint az ún. LMBTQ közösséggel szemben?
Én jómagam 165 cm magas vagyok 22 éves fiú. Szóval tudom miről beszélek.
Rengeteg híres ember van pl akit törpének gúnyolnak. Ez rendszeresen megy a közösségi médiában.
Ez az egész már gyerekkorban elkezdődik, mikor tornasorba kell állni. A legkisebb álljon hátra. A rajzfilmekben is rendszeres, hogy az alacsony gyereket csesztetik.
Volt Schobert Norbinak az a botránya, hogy szidta a kövér nőket. Akkor megszólalt az egyik celeb, hogy ő meg nem bírja az ilyen törpéket. Ez a megjegyzése miért nem váltott ki közfelháborodást?
Párkapcsolatot is nehéz kialakítani és álláshirdetésnél is figyelembe veszik a magasságot. Nehezebb karriert építeni ha alacsony az ember, mert nem tisztelik.
Egy csomó érvet felhoztam.
Akkor az alacsony emberek egyenjogúságáért miért nem áll ki senki?
“ Valójában amit érzel az az evolúciós kiválasztódás”
Itt írja valaki az evoluciós kiválasztódást. Akkor ennyi erővel az senkit se érdekel hogy valaki cukorbeteg vagy akármi, az ilyen embereknek mégis lehet gyerekük, ismerkedésnél sem kérdezi ezt tőlük senki, aztán orvosi ellátás nélkül életben sem tudnának maradni, én meg igen.
Én 150 cm vagyok, nem lehetek se modell, se stewardess, pedig mindkettőt nagyon akartam, főleg utóbbit. Brühühü, gonosz a világ, az alacsonyakat mindenki is utálja.
Képtelen vagyok ezek után észrevenni, hogy, az állásinterjúim többsége sikeres volt, komolyan vesznek (pedig nem éppen kellemes, nyugis munkát végzek, majdhogynem a BKV ellenőr szint megbecsülés terén). Azt sem ismerem el, hogy a főnöknőm törpenövésű (tényleg, 130 cm környékén van, orvosilag is annak számít), mégis vezető, 180-190-es nagydarab férfiak is beosztottjai és meg is teszik, amit kér/elvár tőlük.
Érveket meg nem hoztál fel egy darabot sem.
Lássuk csak:
A színesbőrű, kövér, csúnyább stb híres embereket ugyanúgy csúfolják az IRIGYEIK. Csak éppen a híres ember nem fog ilyen nyomorékokkal foglalkozni. Pedig főleg a n ggerezés nagyon tud menni.
Tornasor, meg ne haljon senki arra a pár percre tesiórán. Akinek meg a legelejére kell állni, ugyanúgy kinézhetik. Ja meg ha már testnevelés, hadd ne mondjam, mit kapnak a kövér és/vagy az ügyetlen gyerekek.
Rajzfilm, na ezt ugye nem szántad “érvnek”? De akkor észrevehetnél mást is, a kövéreket is szokták bántani benne vagy épp a szegényeket. Sőt a csúnyákat is, a gonosz boszorkány hányszor is volt irigy a királylányra, mert szebb, fiatalabb nála?
Látom, ebből is csak a saját frusztrációdat ragadtad ki, az nem esett le, hogy Norbika maga lett sértegetve, mivelhogy ő feljogosítva érezte magát idegen emberek fikázására. Ja ok, akadj fönn a többes számon. Ne lásd meg azt, hogy itt Norbi személyével volt a probléma.
Tiszteletet kivívni proli körökben nehéz külső tulajdonságok miatt, csak éppen ott mindenkinek, akinek nincs hozzá kellően tahó kisugárzása.
Az álláskeresésen hol jelölik a HIRDETÉSBEN, hogy x magasság elvárt? A modell, a stewardess kivételével kb. Ja hogy nem kéne olyan munkákért áhítozni, amik nem alacsonyaknak valók?
Igen, diszkrimináció. A magasak meg akkor tüntessenek azért, hogy nem vagy kisebb eséllyel lehetnek vadászpilóták, harckocsizók, zsokék, Forma1-es versenyzők stb. Az élő interjún is kiszórnak, ha nincs önbizalmad. Ami lehet, hogy a magasságod miatt nincs, de ez a saját frusztráltságod ördögi köre felnőtt korban.
Az egyetlen, ahol talán tényleg van hátrány, az az, hogy sok lány lesz magasabb nálad. De sok marad, aki alacsonyabb, úgyhogy ezt is akarni kell meg nem a negativitást sugározni, hogy “úgyse kellek neki, mert alacsony vagyok”. Az senkinek nem vonzó. És persze, itt minden liliputi csaj kosarast akar (állítólag...), de érdekes módon a valóságban nem ezt tapasztalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!