Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, hogy az...

Csak én látom úgy, hogy az alacsony emberekkel szemben is legalább akkora a diszkrimináció, mint az ún. LMBTQ közösséggel szemben?

Figyelt kérdés

Én jómagam 165 cm magas vagyok 22 éves fiú. Szóval tudom miről beszélek.

Rengeteg híres ember van pl akit törpének gúnyolnak. Ez rendszeresen megy a közösségi médiában.

Ez az egész már gyerekkorban elkezdődik, mikor tornasorba kell állni. A legkisebb álljon hátra. A rajzfilmekben is rendszeres, hogy az alacsony gyereket csesztetik.

Volt Schobert Norbinak az a botránya, hogy szidta a kövér nőket. Akkor megszólalt az egyik celeb, hogy ő meg nem bírja az ilyen törpéket. Ez a megjegyzése miért nem váltott ki közfelháborodást?

Párkapcsolatot is nehéz kialakítani és álláshirdetésnél is figyelembe veszik a magasságot. Nehezebb karriert építeni ha alacsony az ember, mert nem tisztelik.

Egy csomó érvet felhoztam.

Akkor az alacsony emberek egyenjogúságáért miért nem áll ki senki?

2020. nov. 13. 04:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

Ez ugyanolyan, mint hogy valakit csúfolnak, mert szemüveges.

Ez olyan van rajta sapka, nincs rajta sapka motiváció, szóval nem ezen múlik, megverik-e.

Mindenhol vannak unintelligens emberek, válts közeget, mert vannak normálisak is!

2020. nov. 13. 05:03
 2/15 anonim ***** válasza:
82%

Én 165 cm vagyok,meleg,balkezes,introvertált.

Gondolhatod milyen gyerekkorom volt....

2020. nov. 13. 05:22
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Én 168 centi vagyok, tehát az alacsony férfiak közé tartozom. Igazad van amúgy, nagyon nehéz tiszteletet kivívni. Azt vettem észre, hogy engem mindenki tanítani akár, magyaráz, mintha hülye lennék. A munkahelyemen is volt egy csomószor, hogy mondtam valamit, hogy ezt így, vagy úgy kell és a főnök utána kérdezett másoktól is, hogy igaz-e, főleg a nő főnököm. Olyan mint ha nem tekintenének felnőtt férfinak.
2020. nov. 13. 05:30
 4/15 Fortissima Finguss válasza:
64%
Szerintem rossz úton jársz. el kell fogadnod a helyzetet...Valójában amit érzel az az evolúciós kiválasztódás. Tudom rossz érzés, de semmit nem lehet tenni ellene. Ezt törvénnyel szabályozni esztelenség...Igaz van rá példa hogy esztelen dolgokat támogatnak, de ezeknek mindig politikai okai vannak.
2020. nov. 13. 05:31
 5/15 anonim ***** válasza:
60%

Mi van Morgó, rossz napod van? A többiek már a bányában dolgoznak? Te meg itt mérgeskedsz :D ?

Majd ha lesz a törpicsekeket ellehetetlenítő törvény, és a törpefelvonulást megdobálják a szkinhedek, érezd magad diszkriminálva!

Ui: én is utolsó voltam a tornasorban -és? Gondolj Toulouse-Lautrecre!

Szép napot!

2020. nov. 13. 06:19
 6/15 nemaRendőrség ***** válasza:
79%

Főnököm bő egy fejjel alacsonyabb nálam, ugyanúgy tisztelem mint az előzőt. A tisztelet karizma függő.

Egyébként nem az a szánalmas hogy törpe vagy, hanem az hogy ennyire zavar téged.

Van egy srác munkahelyen, 155cm max, rendszeresen poénkodik ő is, mi is vele. Van barátnője, sikeres a munkahelyén stb.

Az meg hogy én 187 vagyok annyi előnyt jelentett állásinterjún hogy csak na. Először az első munkanapon találkoztam a főnökkel, bemutatkoztam neki mert fogalmam nem volt kicsoda. Az interjúim fele online történt, és nem írtam bele az önéletrajzomba hogy "hehehe magasabb vagyok mint az átlag, fizu 2xesét kérem"

2020. nov. 13. 06:46
 7/15 anonim válasza:
Annyira abszúrd ez az abszolút liberalizmus... Igen vannak dolgok, amik nehézséget okoznak az életben, de ne fogd légyszíves ezekre azt, hogy nem találsz munkát. Vannak szakmák, amiknél senkit nem érdekelne, hogy milyen magas vagy, nyilván az adottságaidnak megfelelő munkát kéne választani gyerekként. Ha hülye valaki a matekhoz, akkor ne menjen olyan irányba, ha valaki nem tud jól kommunikálni, akkor ne menjen komminikáció szakra, ha nem bírod a stresszt, akkor ne menj stresszes szakra, ha alacsony vagy ronda vagy, akkor nem lehetsz valószínűleg modell. Jó lenne, ha az emberek több munkaismerettel és önismerettel rendelkeznének és a tulajdonságaiknak és képességeiknek megfelelő szakmât tudnák választani, akkor nem éreznék magukat diszkriminálva...
2020. nov. 13. 07:34
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

én 150 cm-es nö vagyok, eddig sehol nem volt problémám a szükséges tiszteletet megkapni, vezetöként is mindenhol elfogadnak a tudásom miatt, meg privát sem volt még problémám emiatt.

Ha nem azon nyafogsz, hogy alacsony vagy, hanem öntudatosan vállalod magad, egyböl elfogadnak mások is, most csak azért nem, mert érzék/látják rajtad, hogy gátlásos vagy.

2020. nov. 13. 08:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Amit én akartam ahhoz hátrány ez a magasság
2020. nov. 13. 13:41
 10/15 anonim ***** válasza:
17%

Norbival kapcsolatban csak annyit:

Aki alacsonynak született, az NEM tehet róla, éppen ezért nem érdemel bántást. Ezzel ellentétben aki tohonya, igénytelen és elhízott, az nagyon is tehet az állapotáról. Persze, rengetegen vannak, akik IR-esnek/cukrosnak születtek, ez is egy olyan tulajdonság, amiről nem tehet az ember. De most azokról beszélek, akik tudnak a problémájuk forrásáról, tehetnének ellene, de még annyi erőbedobásra sem képesek, hogy száműzzék a mérgező cukros vackokat az étrendjükből.

Számomra is rettenetesen fura, hogy ma már mindenkit védenek: a melegeket, a színes bőrűeket, a #bodypositivity zászlót lengető 300 kilós okát, a transzvesztitákat, az őrülteket, akik eldöntötték, hogy cumis babaként vagy kutyaként akarnak élni egész életükben, a fogyatékosokat, de a legújabb hullám a pedofilok megtámogatása. Ki tudja, mi jön még ezután...

Ezzel szemben az alacsony emberekkel kapcsolatban semmilyen mozgalomról nem tudni. Az teljesen “oké”, ha őket diszkriminálják, vagy rajtuk élcelődnek. 🤨🧐

Igaz, én nő vagyok, de pont a közelmúltban gondoltam vissza arra, hogy ha annak idején, tinédzserként nem sugárzott volna felém pár ember lekezelést és megvetést mindössze a magasságom miatt, akkor az ég világon SEMMI problémám nem lett volna magammal. Hiszen szerintem dekoratív nő vagyok jó ízléssel.

Csak persze, beolvadási kényszerben szenvedő tizenévesként az ember mindent elhisz, és mindent magára vesz, amit hall. Mert minél átlagosabb vagy, annál kevesebb tulajdonságodért, gondolatodért kell felelősséget vállalnod, annál kevesebb dolgot kell elfogadtatnod másokkal.

A szűklátókörű tömegember pedig az univerzum középpontjának képzeli magát, és abban a hitben van, hogy csak az a normális, amit az aktuális média és a saját szűk korlátai mondatnak vele.

Ha egy alacsony, babaarcú nő erősebb, de ízléses sminket, merészebb ruhákat és magassarkút visel, akkor mindenki egyből hozzávágja, hogy “biztos kompenzál, nem tudja elfogadni magát”. Arra nem gondolnak, hogy egyszerűen ilyen a stílusa, ez tetszik neki, és persze jól is áll rajta? Az pedig miért akkora szentségtörés?

De ha egy magas, nyakigláb modell lány teszi ezt: azzal semmi probléma nincs.

Egyszer kollégiumba mentem vissza metróval. Bőrönd volt nálam, magassarkúban voltam, és egyszerű, de kissé vampos sminket viseltem. Erre egy nálam max. 1-2 évvel idősebb pasi odaszólt a kb. 16 éves gimis barátnőjének, hogy “Az egy GYEREK!” 😳

Komolyan abban a hitben voltak, hogy egy gyerek vagyok, aki alaposan összekente magát az anyja sminkjével, hogy ne ismerjék fel, miközben “Svájcba” szökik? Te jó ég... 🤦🏻‍♀️

2020. nov. 13. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!