Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tiltakozzunk a Meseorsz...

Keresem kérdése:

Hogyan tiltakozzunk a Meseország mindenkié jellegű könyvek kiadói ellen?

Figyelt kérdés
Nem elég tiltakozni. Nem elég petíciót aláírni. Miért nekünk kell mindig korrektnek lenni? Meg kell büntetni ezeket a kiadókat.

2020. nov. 9. 18:30
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Nem kell. Hanem elkell olvasni es felfogni mirol ir. Nem pedig a propaganda idiotakat kovetve hurrogni!"

Bár nem olvastam, hanem felolvasták valahol és végighallgattam egy "mesét". Elejétől végéig. (ahogy írom, ahogy mondom)

Hallottam, mi van benne. Fel is fogtam.

Pont ezért vagyok felháborodva.

Egyébként azt, hogy "elkell" két szóba írandó.

2020. nov. 9. 19:06
 12/28 A kérdező kommentje:

7/11

"Állítólag én akkor nevettem, amikor viccből, belerakták a halált..."

Bocs de nem értem mit írtál.

Mit jelent ez a mondat?

Mikor nevettél, és mibe "rakták" bele a halált?

2020. nov. 9. 19:10
 13/28 anonim ***** válasza:
28%

Valahol meg lehet halgatni/elovasni, kíváncsivá tett.

Toleráns emberek mondták nekem hogy rohadt izléstelen férc munka a könyv.

2020. nov. 9. 19:12
 14/28 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező, hagyd a fenébe ezt. Mindenki tudja, hogy nem tolókocsisról van szó, és nem arról, hogy akinek tetszik veszi, akinek nem, az nem veszi, és nem is Dúróról van szó. Módszertani útmutatókat adtak ki hozzá, hogy neveljék félre a kisgyerekeket óvodában, iskolában. Jól összeturmixolni a világképét, hogy mire felnő, lehetőleg semmiben se legyen biztos, abban sem hogy mit jelentenek olyan alap princípiumok, mint nő, férfi, szerelem, család, király, jó és gonosz.

Nem tudod megakadályozni, hogy a gané - mely modern világunkat elborítja lassan - ne áradjon mindenfelé.

A szülő, nevelő feladata: csak tiszta forrásból adjon a gyereknek - mert különben, ahogy a szennyezett víztől testében, "mesének" hazudott szellemtelen rossz, zavaros, manipulatív, propaganda, politika anyag hatására megbetegszik mentálisan.

Te csak neveld úgy a gyerekeid, hogy ne bántson senkit semmiért (!!) és tudja, mi az hogy jó és hogy rossz.

Mert a nagy igazi népmese (BenedekE., Berze Nagy, Illyés Grimm stb) - ezt tanítja KÉPEKBEN (nem gusztustalan illusztrációban, hanem költői képekben.) Arról szólnak: a világban jelen van a gonosz (sárkány), de szívjósággal, bátorsággal, eszességgel, szorgalommal, szeretettel, heroizmussal legyőzhető.

És sokszor a kis szegénylegény, a legkisebb(akinek a helyzetébe magát éli) vagy épp tökfilkónak csúfolt aki erre képes.

Ajánlom, a fentiek bővebb kifejtését: Bruno Bettelheim A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek

[link]

2020. nov. 9. 19:17
 15/28 A kérdező kommentje:

Hát ezt a linket innen ki fogják tiltani.

https://www.youtube.com/watch?v=bsLi4u33OoY

De privátban is megküldöm, ha kell

2020. nov. 9. 19:22
 16/28 A kérdező kommentje:

14/15

Ezt írod:

"Mert a nagy igazi népmese (BenedekE., Berze Nagy, Illyés Grimm stb) - ezt tanítja KÉPEKBEN (nem gusztustalan illusztrációban, hanem költői képekben.) Arról szólnak: a világban jelen van a gonosz (sárkány), de szívjósággal, bátorsággal, eszességgel, szorgalommal, szeretettel, heroizmussal legyőzhető.

És sokszor a kis szegénylegény, a legkisebb(akinek a helyzetébe magát éli) vagy épp tökfilkónak csúfolt aki erre képes."

Nem eszesség, ha épp saját fegyverével akarom legyőzni??? A megrendelés visszautasítása, a kattintás szerintem elég rafinált.

Szerintem a sok lúd disznót győz megoldás éppen elég okos megoldás.

Volnánk-e erre néhány ezren?

És a poén az, hogy a gyakorikérdések.hu ide is teszi a "Meseország mindenkié" reklámot. Csak rá kell kattintani. Támogassuk ezzel a gyakorikerdesket.

Figyelem!

Túlzásba nem szabad vinni a kattintást. A túl sok kattintást a Google kiszűri.

De akkor jöhet a megrendelés visszautasítása.

2020. nov. 9. 19:31
 17/28 anonim ***** válasza:
75%
Sehogy. Miért kéne ellene tiltakozni? Jó kis könyv lett, klasszikus mesékkel, szép illusztrációkkal. Csak azt sajnálom, hogy meseátiratok vannak benne, nem eredeti mesék, pedig az jobb lett volna.
2020. nov. 9. 19:44
 18/28 anonim ***** válasza:
31%

klasszikus mesékkel, szép illusztrációkkal 17-es nyilván egy másik könyvről beszél

Izléstelen, ronda illusztrációk, és gusztustalan nyelvezetű álmesék, és propagandaanyagról van szó, nem "klasszikus mese" grafikusművész rajzaival pl Würtz, Hintz

"rikácsol" az anya (??) a a lusta fiára (ugye az anyaképet is rombolni kell, nem csak az apaképet!!!)- belép a lány a fivérével - és a lusta fiú (semmit sem tesz, nincs jótette, nem segít a sebesült állaton stb) csak úgy nyakába borul a fiúnak és elveszi a nőrfit. A húg, a lány mosolyog

-"hát máson jár az esze"- ???

( pl tán azon? hogy vaskohász lesz csak azért is, nem fog gyereket szülni, mert azt fuj)

Hánytatószer.

Normális ember nem mérgezi ezzel gyerekét, és magát sem.

Lépjünk tovább, nem kell ezzel annyi időt pazarolni.

2020. nov. 9. 20:20
 19/28 anonim ***** válasza:
41%

Akkor te/ti ne pazaroljatok ra energiat, hisz ehhez kell egy bizonyos EQ szint, hogy valaki felfogja...vicc az, hogy 4-5 eves gyerekeknek megvan az, ami nektek nincs.😅🤦🤣

Szupi mesekonyv 100x inkabb, mint a veres grimm es tom es jerry horrorshow.

2020. nov. 10. 01:03
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Oké, még mindig nem olvastam végig, de ez a mese köny igénytelenül lett megírva.

Nem az a baj, hogy LMBTQ, sőtt ezután talán írok egy rendes mesekönyvet a témában...

... az a gáz, hogy nincs igazán tanúlság, vagy ha van nem azon van a hangsúly, csak egy csattanó, hogy valaki az, ami éppen, erre fut ki eröltetetten az összes történet.

Ez nem lezárás.

Ettől függetlenül, nem kéne betiltani.

Izléstelen, igénytelen, ez a legtöbb könyvre igaz.

Ott a Szürke 50 árnyalata, a Twilight sorozat. Attól hogy egy könyv rossz, esetleg ártalmas, még nem betiltandó.

#19 Inkább a Grimm annak nagyon mély pszichológiai értékei vannak.

2020. nov. 10. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!