Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet teni ez ellen?

Mit lehet teni ez ellen?

Figyelt kérdés
Az anyukám a nagymamám miatt vallásos és babonás is, bármikor beszélgetünk valakivel, folyton kopog, egyszer volt hogy egy fél percig keresett megfelelő "kopogóhelyet" és nekem olyan kínos. Már mondam neki, azt mondta nem tudja miért csinálja. Szerintem a nevelése miatt ez már bele van kódolva. Ti mit tennétek a helyemben? Mégegyszer mondom, NAGGYON kínos helyzetekbe hoz ezzel.

2020. aug. 28. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát ha csak ennyi, ez még nem a világ vége.

Az én mamám a tesómat cseszteti, mert nem katolikus, hanem református esküvője volt.

Meg imádkozott hogy az unokazesóm szakítson a nem keresztény barátjával, és amikor megtörtént ezt hálásan mondta el neki, amikor szegény uncsitesóm még teljesen össze volt törve.

2020. aug. 28. 23:32
 2/4 anonim válasza:
És a vallásnak most mi köze a babonához?
2020. aug. 28. 23:54
 3/4 Mansour ***** válasza:

Van azért egy közös metszete a kettőnek. Nem sok olyan vallásos ember van, aki 100%-ban babonamentes lenne. És nem nagyon van olyan babonás ember, aki legalább egy picit vallásos ne lenne. Valahol nagyon mélyen összekapcsolódik a kettő.

Kérdező, próbálj meg óvatosan arra célozgatni, hogy az egyház alapvetően ellene van a babonáknak, sok mindent kifejezetten tilt is. Mondjuk a lekopogás nem kifejezetten bűn, de nem is nézik jó szemmel. Aki komolyan vallásos, annak illene tartózkodni az ilyesmitől...

2020. aug. 29. 09:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, fun fact, a véletlen kérdést nyomkodva visszajutottam a sajátomhoz :D
2020. szept. 24. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!