Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki olvasta innen végig az...

Ki olvasta innen végig az Újszövetséget?

Figyelt kérdés
Puszta kíváncsiságból.

2020. júl. 24. 21:53
A kérdező szavazást indított:
Én már elolvastam az egészet.
Még nem, de el szeretném.
Nem, és nem is tervezem.
46 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Nem olvastam végig. A Jelenések könyve pl elég fura és értelmetlen szerintem.
2020. júl. 24. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Ha fizetnének se olvasnám ki.
2020. júl. 24. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy, hogy elkezdtem olvasni és egy huzamban végigolvastam. De az évek alatt nem hiszem, hogy maradt volna olyan része az Újszövetségnek, amit nem olvastam volna.
2020. júl. 24. 22:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az egész Bibliát végigolvastam egyszer.

Az Újszövetség volt a leginkább emészthető, csak ugye eléggé ismétlődnek az események a különböző megközelítések során, így relatíve unalmas végigrágni magadat rajta.

A Jelenések könyve tényleg annyira elvont és szimbolikus, hogy nehéz vele mit kezdeni.

2020. júl. 25. 09:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Inkább az mi hatott rád, milyen összefüggéseket találtál, mennyire tudod a mai életedre vonatkoztatni. Pl Péter, Kéfás sziklát jelent, Krisztus azt mondja te szegletkő vagy rád építem az egyházakat. A reformátusok azt olvasták ebből ki, hogy Krisztus magáról beszél, a katolikusok azt, hogy az apostolok, illetve Péter az aki az egyház alapjait megteremti. Látva azt, hogy Pétert ott temették el ahol ma a vatikáni Szent Péter- bazilika van, akkor ez fizikai valóságban igaz. A reformátusok szellemi elsőbbségre gondolnak. És számtalan ilyen összefüggés van.
2020. júl. 27. 07:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajtohibát vétettem a helyes szó "egyházamat"!
2020. júl. 27. 07:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Elolvastam az egész Bibliát többször is, és majdnem minden nap olvasom, úgyhogy ha élek elég ideig, akkor párszor még ki fogom olvasni.
2021. márc. 11. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!