Magyarok jégkockáról miért gondolják hogy a lehúzás miatt van?
Figyelt kérdés
Sok embernél vettem észre, hogy vendéglátóhelyeken és főleg McDonaldsban, amikor kérdezi a felszolgáló, hogy jeget kérnek e az italba akkor sokan kicsit felháborodva vagy kioktatóan mondják, hogy
"Kösz nem, nekem ne sprórolják ki az italt, ne jeget adjanak helyette! Engem nem vernek át!"
És iszogatják a félig hideg italt inkább.
Ez a furcsa szokás miért terjedt el?
2020. júl. 21. 08:37
11/16 anonim válasza:
Én szeretem. A rohadt whisky esetén is mindig könyörögnem kell, hogy tegyenek bele. Legközelebb kiöntöm és elmegyek...
12/16 anonim válasza:
Mint tudjuk, nálunk minden baj, de jogunk az van... Mindenhez.
13/16 Alex Fly válasza:
Hát ha egy fél pohár jéggel adják a kólát, akkor annak a fele kólaáron adott jég - azaz közönséges víz. A kettő árának különbségét figyelembe véve ez azért nem teljesen elhanyagolható...
14/16 anonim válasza:
Egyébként kóla port kaptok. Nem mindegy, hogy víz vagy jég a többi?
15/16 anonim válasza:
Ez az egyik kulcsfontosságú metaforája a magyarságnak, a féleszű kicsinyes surmó kivagyiság sajátságos keveredése a mérhetetlen gyávasággal. E formában az állandó reszketéssel, hogy nem ő jár a legjobban. Nem fog menni "okosba". Nyilván nem is arról a 3 forintról szól, hanem hogy nehogy ne legyen elég rafkós, ersze kifelé, imázsként. A nagyon kemény a magyar pincér, aki ugyanezt a baromságot lovagolja, ugyanúgy rafkósnak akar tűnni, pedig senki sem kérte rá, fizetést kap, nem az ő üzlete, és nem is tesz vele jót az üzletnek ami őt foglalkoztatja. Így bohóckodnak egymással kettecskén, hármacskán, kilenc milliócska iciri piciri mosásban rég összement, savanyúpofájú panaszkodó-sírdogáló-áskálódó kalauz országában.
16/16 anonim válasza:
Persze az is előfordul, hogy valaki simán nem szereti a jeget nyalogatni az italában, főleg ha az elég hideg amúgy is. De, ugye mind sejtjük már, hogy a történet is messze nem áll meg. Ugyanis legalább ilyen gyakori az a szintén klasszikusan magyar elmebetegség is, amelyik ilyenkor, ha történetesen nem kértél jeget mert a torkod fáj vagy csak nem kell és kész, azonnal igyekszik rád sütni, hogy höhö, mivan báttya, be kell osztani?", egyáltalán nem értve azt az iróniát (sem), ami a tényben, hogy az ő gyáva kis surmósága pontosan ugyanabból az erőlködö izzadságszagú kicsinyes bohóckényszerből fakad, mint amire céloz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!