Miből látszik, hogy ki az áldozat tipus?
Sokszor olvastam, hogy cigányok ránézésre megmondják, hogy ki az aki például boxol. Vagy, hogy az emberek járásán látszik, hogy mennyire lenne nehéz ügy kirabolni.
Persze, ha valaki sportos vagy nagyobb azon én is látom ,de egy átlagos magasságú/súlyú emberről ,honnan látszik ez?
Az átlagos magasságú/súlyú embernél a mozgásából, testtartásából és az arckifejezéséből jó eséllyel meg lehet ítélni ezt. Ne úgy képzeld el, hogy ránéznek akármelyik emberre, és egyből pontosan el tudják helyezni a skálán. Vannak, akin egyből látják, hogy nem érdemes kikezdeni vele, aztán vannak olyanok, akiknél bizonytalanok, őket inkább hagyják, és vannak olyanok, akikről nagyon lerí, hogy könnyű áldozatok, náluk próbálkoznak, szeretnek biztosra menni.
Én régebben boxoltam, és ha jó szemed van hozzá, akkor ki tudod zárni a legtöbb ismeretlennél, hogy ő boxoló. Boxolás során sajátos testmozgása van az embernek (a derék viszonylag egyhelyben van, és a felsőtest hajladozik), ha valaki sokat boxol, akkor akaratlanul is megjelenik ez a hétköznapi járása során. A tekintetből is sok mindent ki tudsz olvasni, a küzdősportolóé más, mint az élet más területén sikeres, de nem sportoló, határozott emberé, míg a potenciális áldozatoké teljesen különbözik (úgy lehetne legjobban leírni, hogy nem nehéz, nincs súlya). De például darabosabban fog mozogni egy nagydarab testépítő, mint egy ugyanakkora küzdősportoló.
Szóval ha megfigyeled az embereket, jó pár dolgot ki tudsz következtetni, főleg, ha ebben rutint szerzel. Mondjuk én nem vagyok cigány, kirabolni se szoktam senkit, nem érdekel különösebben ez a téma, de ennyit azért magamtól is tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!