Miért léteznek még könyvtárak 2020-ban?
Ma már elavultak a könyvek, miért van mégis számtalan könyvtár 2020-ban?
Több ezer könyvet lehet birtokolni pdf formátumban egyetlen apró kis pendrive-on, míg a vele egyenlő mennyiségű régi könyv kitenne egy nagy raktárat, és csak porosodna. Ma már nem is nagyon van jó érv a papír könyvek mellett, szerintem újra kellene hasznosítani őket (akár kötelezően mindet, törvény által, ki tudja?), és a könyvtárak épületét pedig valami hasznossá átalakítani, ami nem csak a társadalomnak egy piciny hányadát tudja kiszolgálni, hanem mindenkit.
Én ezt úgy látom, hogy az egyik oldalon a könyvtárosokkal való empátia, míg a másikon a beszívható oxigén van. Hogyan tud még ma is valaki unirónikusan könyvtárakat akarni?
Azért mert vannak olyanok mint én is akik jobban szeretik megfogni és olvasni lapozni a könyvet mintsem, hogy egy tablettel égessék ki a retinájukat
Egyébként is egy kézzel fogható igazi könyv szép ajándék annak aki szeret olvasni
Pont ugyanazért, mint eddig is. Papír alapú adathordozók tárolására, gondozására, feltárására, rendszerezésére, archiválására, adott esetben az olvasók számára hozzáférhetővé tételére.
Hogy vannak, akik szeretnek monitoron olvasni, nem érv amellett hogy ezt bárki másra is rákényszerítsék.
Mert nem mindenki olyan ostoba és szüklátókörü, mint te!
Sok ember szeret papír-könyvet olvasni, egész más élmény, mint a digitális forma.
Másrészt a könyvtár nem csak arra való, hogy odamégy, lekapsz egy könyvet a polcról és hazaviszed, hanem lehet keresgélni, nézedödni, beleolvasgatni a könyvekbe, beszélgetni esetleg másokkal közben, szóval teljesen más, mint egy pendrive!
Az okos eszközök sosem fogják a papírt helyettesíteni. A könyvtárnak pedig van hangulata is.
Én szertetem a technikát, de a digitális oktatás káros.
Nekem van e-book olvasóm, szeretem is, de nincs meg minden könyv elektronikusan. Se szórakoztató irodalomból, se kutatási anyagokból.
Meg a könyvtárnak van egy fantasztikus hangulata, amit semmi se pótol, helyettesít.
Mert rengetegen nem tudják használni a google t, kérdező, te se.
A nyaralást is be akarod tiltani, mert neten van róla video?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!