Illene megtanulni de a mai világban van elég baja az embernek mintsem kihalt írásmódokat tanuljon
De azért történelmileg jó ha megmarad mégha az ország 99% nem tudja kiolvasni akkor is, végül is ez az ősi írásmódja a magyarnak
"ez az ősi írásmódja a magyarnak"
Hát ez az egyik baj vele, hogy valószínűleg egyáltalán nem volt általánosan elterjedve az akkori magyarok között. Legalábbis gyanúsan kevés a felirat, két kézen meg lehet számolni őket és az olvasatuk is vitatott. Ehhez képest a viking rúnaírást mindenütt használták, tele van feliratos sírkövekkel, kardokkal egész Skandinávia, még a konstantinápolyi Hagia Sophia karzatába is karcoltak rúnagrafittit.
4
A magyarokhoz nem is sok köze van. Már ha voltak bármiféle magyarok snno. A türk írást a Kárpát-medencébe az avarok hozták be.v
Még alsósként tanultam meg, azóta is megmaradt bennem. Sőt, még versenyen is voltam. Ennek ma már vagy 15 éve.
Gyakorlati haszna az nincs, de ha találkozok egy rovásírt felirattal, akkor tök jó hogy el tudom olvasni.
A turbómagyarkodás viszont nem tetszik ami mögötte van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!