Rovásírással írt hosszabb szöveg?
Szóval úgy döntöttem, hogy megtanulom a rovásírást, de magolni nem szeretnék, mert az nem marad a fejemben fél óránál tovább, szóval szöveggel szeretnék gyakorolni (ha lehet hosszabb, értelmes szöveggel, nem csak mondatokkal). Tud valaki internetről esetleg olyan oldalt, ahova esetleg művek vannak feltöltve rovásírással vagy hasonló?
16/L
U.i.: Nem azért mert olyan "nagymagyar" vagyok. Egyszerűen csak büszke vagyok a kultúránkra, érdekel és érdekesnek tartom azt a fajta írást. Valahogy része a történelmünknek. Azt is tudom, hogy ma már sok értelme igazából nincs megtanulni (olyan szempontból, hogy nem kell a mindennapokhoz, stb.), de nekem ez személyes okokból fontos lenne. A magyarságot fújoló, politikai célzatú ill. rasszista hozzászólásokat kérlek szépen mellőzzétek.
Válaszokat előre is köszönöm.
Kazahsztán. :D
Amúgy Bp-i (de viszont részben kazah vok.)
Onnan meg hogy kerültél ide? :P
Amúgy azért kérdeztem, mert gondoltam lehet te is partiumi, mifelénk mondták ugyanis mindig úgy :D
"Onnan meg hogy kerültél ide? :P "
Ez a kérdés :D
Mert jóféle vagyok. :D
Utolsó válaszoló, 59%
Hallod..
3 hónapon át, 3-4szer jártam ezen a kérdésen, mert én is tanulom a rovás írást, de csak most esett le a Borat-os vicc, jóféle, jóféle..
Szia.
Remélem nézed még a kérdést, és remélem mostanra megtanultad olvasni a rovást.
A magyar nyelv így is földünk legszebb, legnehezebb mégis leglogikusabb nyelve. S igazi élmény, ha eredeti betűkészletünkkel használjuk. Ami a sumer ékírás mellett a legősibb írások közé tartozik.
Bár a hivatalos tudomány tagadja, de egyre szélesebb körben nyer elismerést a tény miszerint eleink a sumer nyelvből kifejlődött magyar nyelven szólaltak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!