Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért elfogadottabb az alkohol...

Miért elfogadottabb az alkohol, mint a szex?

Figyelt kérdés
Ha megemlítem valakinek, hogy még soha nem voltam részeg, és szinte egyáltalán nem is iszok, akkor kb. a lenézést kapom. De ha megemlítem, hogy már 5-nél több szexpartnerem volt, mert jól akartam magam érezni egészségkárosítás nélkül, akkor szintén a lenézést kapom.
2020. jún. 24. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak így érzed.
2020. jún. 24. 14:02
 2/16 anonim ***** válasza:
69%

Mert fényes nappal az utcán alkoholizálhatsz, de ez a szexre nem érvényes.

Alkoholtól még senki nem kapott nemibetegséget.

A k..va részeg kevesebb zűrt csinál, mint a részeg k..va.

2020. jún. 24. 14:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

"Miért elfogadottabb az alkohol, mint a szex?"

Kik körében?

"De ha megemlítem, hogy már 5-nél több szexpartnerem volt, mert jól akartam magam érezni egészségkárosítás nélkül, akkor szintén a lenézést kapom."

Egyrészt nem értem, miért kell ezt emlegetni (ez abszolút magánügy, még férfiként se gondolom, hogy ezzel dicsekedni kéne), másrészt a gyakori partnerváltás is hordoz magában egészségügyi veszélyeket.

2020. jún. 24. 14:32
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül élőben említem meg, hanem mondjuk mint itt, ennél a kérdésnél. És mint a te válaszod is jól mutatja, valóban elítélik, ha 5-nél több partnerem volt.
2020. jún. 24. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismeretségi köröd, amelynek egy kis részével beszéltél erről. Ott lehet elfogadottabb. Ez azonban nem reprezentál semmit, tehát a feltételezés teljesen megalapozatlan.

Ezen túl viszont nem elfogadottságról van szó, hanem az adott dologról való beszélés megítéléséről.

Az alkohol hétköznapi dolognak számít, ezért a közbeszédben bárki szóba tudja hozni, a szex viszont még mindig erősen tabutéma, ezért erről kevésbé beszélnek. Nem is csoda, intim terület. Ezt az eltérést érezheted "elfogadottságnak".

2020. jún. 24. 14:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem ismeretségi körrel beszéltem erről. Ha mondjuk ezen az oldalon elmondod a szexualitás kategóriában, hogy már 8 másik emberrel szexeltél, akkor r.banc meg k.rva leszel.
2020. jún. 24. 14:58
 7/16 anonim ***** válasza:

"Ha megemlítem valakinek"

Mert ez rossz példa volt.

Próbáld ki úgy, hogy nem iszol/nem nőzöl, ill. sokat iszol/sokat nőzöl, és akkor mi lesz a különbség?

2020. jún. 24. 18:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Hát kérdező, most mit mondjak! Nem ítélkeztem feletted, csak leírtam, mert tény, hogy bizony ennek is van eü. kockázata. Nyilván egyéni felelősség kérdése, hogy ki mennyire vállalja.

Azt bevallom, én nem tartom jó dolognak, ha valaki ennyi partnerrel volt. Miért? Mert rossz tendencia, az emberi telhetetlenség egyik vetületének tartom, ami része annak a "habzsolásnak", ami a modern világra jellemző. "Mindig, mindenből a legjobb és legújabb kell, bármikor leváltom." Ez a gondolat húzódik meg mögötte.

Ezzel nem téged kívántalak értékelni, csupán kifejtettem, hogy szerintem miért nem pozitív dolog ez. És hát igen, a r.bancozást jogosan kéred ki bárkitől, sok férfi ugyanezt csinálja és nem esik ugyanolyan megítélés alá, sajnálatosan.

2020. jún. 24. 19:25
 9/16 A kérdező kommentje:

Éppen arra lennék kíváncsi, hogy az emberek többségének a gondolkodása miért olyan mint a tiéd. Mi a rossz abban, ha az ember olyannal szexel, akivel korábban még nem? És miért hárítják az egészségügyi kockázatokra, miközben nyilvánvaló, hogy nem az egészségügyi kockázatok miatt ítélik el. Tudjuk, hogy a szex már az ókor óta rossz megítélés alá esik, amikor a nemi betegségek többségéről még csak nem is hallottak. De hogy miért rossz a szex megítélése, azt én elképzelni sem tudom. Nem is értem, hogy egy 25 éves ember miért nem akar mondjuk egy fél év alatt legalább egyszer szexelni.

2020. jún. 24. 20:21
 10/16 A kérdező kommentje:
És párhuzamosan nem értem, hogy miért elvárt, hogy néha igyak, ha semmi egészséges nincs benne.
2020. jún. 24. 20:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!