Mennyit mozogtatok kiskorotoktól teenager korotokig?
5-18 éves korom között balettoztam a városi egyesületnél.
Utána fősulira mentem, így abbahagytam, de néha gálákra később beugrottunk fellépni egy-egy régi számmal, mint a "nagy öregek".
Általános iskolában kézilabdáztam (5-8. osztályig) az iskola csapatában.
Ezenkívül családdal, barátokkal eljártunk biciklizni, valamint gimiben már mentünk teljesítmény túrákra is - a mai napig is járunk alkalmanként.
10 éves koromig rengeteget mozogtam. Úsztam, bicikliztem, sétáltam, fára másztam. Nyáron csak aludni jártam be a házba. Kisváros szélén laktam, biztonságos környéken. Simán elmehettünk egyedül biciklizni a városba, sétálni az erdőbe, horgászni a folyópartra.
11 évesen depressziós lettem. Magántanuló voltam, hónapokig ki se léptem a házból. Semmit nem mozogtam.
13 évesen ismét jártam iskolába, és megint elkezdtem biciklizni. Néha sétáltam is.
15 évesen ismét depressziós lettem. Megint kiharcoltam, hogy magántanuló lehessek. Az érettségit is így tettem le. Megint nem mozogtam semmit.
Most 23 éves vagyok. Lelkileg rendben vagyok, de munka és egyetem mellett semmi időm/energiám nincs bármit is mozogni.
6tól 10 éves koromig vizilabdáztam és úsztam (UTE)
10től 12 éves koromig kosárlabdáztam (MAFC)
12től 15 éves koromig teniszeztem (MTK)
15től 18 éves koromig néptáncoltam:)
Plusz rendszertelenül haverokkal foci, biciklizés, séta, ilyesmik. Futni csak úgy önmagában mindig is utáltam.
Nem jártam soha sportegyesületbe, különórákra. De a hétköznapok része volt a mozgás.
Hétköznap délutánonként a játszótéren. Akkor még nem féltették ennyire a gyerekeket, úgyhogy a mászókákon csináltunk mindenféle tornagyakorlatokat :) Szintén a téren voltak pingpong asztalok, azokat is használtuk.
Hétvégenként jártunk kirándulni családdal. Játszópajtásokkal sokat bicikliztünk.
És voltak a szezonális programok, pl. kori, szánkózás.
De az más világ volt még, nem ültek a gyerekek állandóan a lakásban, inkább mindig kint voltunk, és mászkálhattunk simán szülők nélkül.
Középiskolásként már nem szerettem annyira mozogni, nagyon béna tesi órák voltak a suliban. Eljártam rendszeresen úszni, hogy valami értelmeset csináljak.
Fiatal felnőttként eltűnt a sport, mozgás az életemből. Kipróbáltam pár dolgot, de egyik se tetszett annyira.
30 felett kezdtem el rendszeresen mozogni.
Én főleg bicikliztem, görkoriztam, mivel úszni csak 14 évesen tanultam meg, ígybazt később.
Viszont az iskolai tesiórák elvették a kedvem mindentől, mert folyton futni kellett meg talajtornázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!