Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért moralitás kérdése...

Miért moralitás kérdése sokaknak a szex?

Figyelt kérdés

Értem ezt úgy, hogy még mindig iszonyatosan sokszor hallom, hogy ha (tipikusan) egy nő felvállalja, vagy csak elhíresztelik róla, hogy 'sok' emberrel szexelt, akkor egyből jönnek a kommentárok, hogy az illető lelkileg vagy érzelmileg sérült, esetleg 'rossz' értékrendszer szerint él. Az, hogy egy felnőtt, döntésképes (és, hogy ne keveredjen el a kérdés a megcsalás felé) egyedülálló ember más, hasonló emberekkel szexel, az mitől rossz? A szex elvileg mindkét félnek elvezetet jelent, akkor miért kötnek hozzá értéket tipikusan nők esetében, hogy "használt" vagy már nem ér annyit, mintha csak párkapcsolatban szexelt volna, vagy még egyáltalán nem.

A vallásos (itt értsd: ábrahámi vallások) érvelést értem, nem értek vele egyet, de a logikáját végülis megértem, de a szekuláris érvek/magyarázatok közül eddig javarészt csak olyanokat hallottam, amik már bizonyítottan téves megfigyelésekre alapszik.

Nem provokálni akarok, csak az elmúlt napokban felmerült a baráti körömben a téma, miután valami nagyokos megmondta nekem, hogy hogyan szoptam le (?) egy haveromat, miután anno kocsmázni voltunk baráti körben, ahol nem volt elég hely, és a haverom ölébe ültem, amíg nem lett szabad hely, és a szövegkörnyezetben ez kristálytisztán sértés akart lenni.

2020. jún. 18. 18:11
 1/3 anonim válasza:
88%

Egyrészt azért, mert hiába szekuláris a társadalom, az erkölcsi struktúrák nagy része még mindig a vallásra alapszik, hiába ateista akár a többség is.

Specifikusan a nők ilyen alapn való kritizálása pedig a patriarchális struktúrából ered, ahol a nő egyfajta vagyontárgy, aminek csökken az értéke, ha sokan "használják".

Meg mindenki a saját életút-választásához keres önigazolást. Ha valaki a szigorú monogámiát és az önmegtartóztató szexuális életet választotta, mert azt tanították neki, hogy a jó ember így él, akkor kényszeresen támadni fog mindenkit, aki ebben a döntésében elbizonytalanítja.

Én azt gondolom, hogy időuvel azért elfogadóbb lesz ezzel a társadalom.

Férfiként írtam ezt a választ.

2020. jún. 18. 18:19
 2/3 anonim ***** válasza:
74%
Önismerethiány. Az embereknek nem erőssége a gondolkodás, széleskörű látásmód.
2020. jún. 18. 20:31
 3/3 anonim válasza:
1-nél a pont! Alapos választ adott.
2020. jún. 21. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!