Van olyan ember, aki ha kíváncsi egy könyvre, akkor elolvassa az utolsó oldalát?
Nem sírok. Szerintem egy szerző utálná, ha tudná, hogy kézbe veszik a könyvét és annak ismeretében olvassák el a befejező sorokat, hogy nem ismerik a történetét, amit el szeretett volna mesélni.
Olvasási szokás? Te csak pc-warriorkodni akarsz. Jóhogy azt nem mondod, hogy tiszteljem a másságot... Hogy jön ez ide?
Ja, hogy arra írta... Mindegy, mert még a válaszomba is belekeveredtem. *annak nem ismeretében olvassák el - valami ilyesmit akartam írni, de mindegy.
Szerintem ez egy nagyon rossz szokás.
Itt azt hiszem félre értettük egymást. Én azt hittem a kérdés az, hogy ki az aki elolvassa a könyv végét és aztán az egészet az elejétől. Ez egy olvasási szokás.
De az tényleg szomorú, ha CSAK a végét olvassa el valaki egy könyvnek.
Egyszer egy trilógia második részének az elején jártam, amikor véletlen egy összesítő lapon(ahol mind a három rész fülszövege egymás alatt volt), megláttam a harmadik rész fülszövegét. Az első mondaton annyira elgondolkodtam, hogy úgy éreztem, ha akkor nem nézem meg, akkor soha nem tudom meg. Valamilyen békés befejezésre számítottam, például hogy 'Ő volt a...' (merthogy ez volt a harmadik rész fülszövegének az elején feltett kérdés, hogy Vajon ki a...)
Elolvastam az utolsó mondatot, semmit nem értettem, visszaolvastam egy bekezdést, még mindig semmi, akkor egy oldalt, és összetört a szívem. Azóta háromszor is újra nekikezdtem a trilógiának, legutoljára eljutottam a harmadik rész elejéig is, de képtelen voltam folytatni. Valószínűleg az egyik top kedvenc trilógiám lett volna, ha nem lövöm le magamnak a poént, mert alapból nagyon szerettem, és a drámákért odáig vagyok. Így jártam:DD Egyszer biztosan el fogom olvasni, de ez már vagy öt-hat éve történt szóval nem sietek:'D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!