A romáknál a büszkeség miért olyan fontos, miért akarják egy konfliktus esetén a másikét megtörni?
Az oláh(?) cigányoknál van olyan barbár szokás, ha az asszony megcsalja, akkor megveri és levágja a haját, a verés után besózza a punciját.
Nem valami értelmesek, a konfliktusokat verekedéssel oldják meg (t. a kivétel).
Szia
Sokféle okot lehetne felsorolni, mi váltja ki az emberből az agressziót, ami egészen oda vezethet, hogy a másik embert megalázzuk. Tényleg nem nemzetiségi hovatartozástól függ. Hiszen lépten nyomon találkozunk ezzel szerte a világban. Persze mindenki ott elsősorban, ahol él. De mint a 13 hsz is írta, ez szintén haragot vált ki a másik emberből.
Én, hosszú ideig rendszeresen jártam külön-tanyára, ahol a romák élnek, és azt tapasztaltam, sokkal több az alázatos ember közöttük, mint "kint" a városban élők között. De azt is tapasztaltam, ismét igaza van Istennek (mint mindig), hiszen szemem előtt láttam, „uralkodik az ember az emberen maga kárára” Prédikátor 8:9.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!