Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A romáknál a büszkeség miért...

A romáknál a büszkeség miért olyan fontos, miért akarják egy konfliktus esetén a másikét megtörni?

Figyelt kérdés
Sok romával beszéltem életem során a munkámból kifolyólag is. A büszkeséget nagy részük mindegyik nagyon fontosnak tartotta. Rengeteg olyan történetet hallottam és párat videon is láttam, amikor egy konfliktushelyzetben letérdeltették a másik felet, mintegy a büszkeségük megtörése céljából.

2020. ápr. 30. 08:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel intellektuális fölényt nem tudnak produkálni, ezért marad a fizikai erőszak, fizikai alázás.
2023. márc. 16. 04:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az oláh(?) cigányoknál van olyan barbár szokás, ha az asszony megcsalja, akkor megveri és levágja a haját, a verés után besózza a punciját.

Nem valami értelmesek, a konfliktusokat verekedéssel oldják meg (t. a kivétel).

2023. márc. 16. 16:33
 13/14 anonim ***** válasza:
41%
Ugyan már. A romák? Nincs egy magyar, aki normálisan viselkedne, ha megkritizálják. Egyszer télen a mi zsákutcánkban a kissé elfelé lejtő telken a telek végéből jött a sofőr néni, vett egy kis lendületet, nehogy megálljon az emelkedőn, majd az utcára kiérve eltekerte a kormányt, aztán azzal a kerékállással tovább egyenesen becsúszott a másik oldalra tolt hótömegbe. Én meg megálltam, és elkezdtem kiásni. Közben társalgási célzattal megjegyeztem, hogy csókolom, jól bele tetszett állni ebbe a kupacba. Ezen megsértődött. Elk*ta, én neki ástam, sose ment volna el, ha nem vagyok ott, de azért volt pofája mutatni, hogy ezen megorrolt, annyi civilizáció nem volt benne, hogy nyelje, ami jogos. Ilyenek vagyunk mi ebben a medencében.
2023. dec. 6. 17:47
 14/14 KZitus ***** válasza:
67%

Szia

Sokféle okot lehetne felsorolni, mi váltja ki az emberből az agressziót, ami egészen oda vezethet, hogy a másik embert megalázzuk. Tényleg nem nemzetiségi hovatartozástól függ. Hiszen lépten nyomon találkozunk ezzel szerte a világban. Persze mindenki ott elsősorban, ahol él. De mint a 13 hsz is írta, ez szintén haragot vált ki a másik emberből.

Én, hosszú ideig rendszeresen jártam külön-tanyára, ahol a romák élnek, és azt tapasztaltam, sokkal több az alázatos ember közöttük, mint "kint" a városban élők között. De azt is tapasztaltam, ismét igaza van Istennek (mint mindig), hiszen szemem előtt láttam, „uralkodik az ember az emberen maga kárára” Prédikátor 8:9.

2023. dec. 6. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!