Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valamit nem értek! Felvilágosí...

Valamit nem értek! Felvilágosítanátok?

Figyelt kérdés

Elég sokszor olvasom itt,hogy diplomával,nyelvvizsgával,és mindenféle képzésekkel nem találnak munkát..

Nem értem miért??Mert válogatnak? Vagy túl nagy az igény?

Nem akarok senkit sem megbántani,de tényleg ezen jár az agyam,hogy miért nem tud érvényesülni akiknek ilyen végzettségük van..Talán azért is,mert éppen ma olvastam egy cikket,hogy milyen siralmas eredményeket értek el átlagosan a fiatalok az érettséginél,és ezért ne csodálkozunk,hogy kettes -hármas tanuló villamosmérnöki karra is bekerült..Tényleg ez lenne a hiba? Túl keveset várnak el az oktatásban,és ezáltal ma már semmit nem ér egy diploma??De akkor mi a helyzet a nyelvtudással?

A környezetemben lévő barátok,ismerősök között ritka az aki nyelvtudással rendelkezik,diplomája szinte egyiknek sincs.beleértve engem is..Mégis dolgozunk..Egy kedves ismerősöm csak érettségivel rendelkezik,és egy cégnél dolgozik havonta több mint 100 ezres fizetéssel.A sógornőmnek aki varrónő,és estin érettségizett a BM-ben dolgozik mint adatrögzítő..(újsághirdetés útján lett a munkája)nem kell mondanom,hogy elég jól keres..Én akinek szintén nincs csak egy érettségi,és szakmunkás bizonyítványom a szakmámban dolgozom külföldön...(még nyelvtudásom sincs)Ha mi tudtunk érvényesülni,és még sokan akkor azok miért nem akik sokat tanultak ??Ki tehet erről? A kormány,a cégek hozzáállása? vagy az emberek válogatása??

Köszönöm a válaszokat

38/N

2010. júl. 26. 12:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kérdező. :)

14:24 vagyok.

Nem azt mondtam, hogy mindenki bólogató Jancsi...:P

Csak furcsállom, hogy érettségivel buszt takarítani nem veszik fel az embert. Én voltam pár állásinterjún, és elég jó kommunikációs készséggel rendelkezem, de valahogy nem engem vettek fel. Elég furi a dolog. Mindenesetre április magasságában szert tettem egy bizonyos tudásra, ami segítségével érthetővé vált minden ember megnyilvánulása, és most már tudom, hogy miről szól igazából az élet/létezés. Felemelő érzés, s nem aggodalmaskodom, hogy mi lesz a jövőben. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 27. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!