A szabadságharc alatt a pesten kóborló tankok hogy döntötték el hogy kit lőjenek le?
Ha Te ülsz a tankban (vagy én) és bárki bármelyik pillanatban koktélt dobhat rád, azaz az életedre törhet, Te mit tennél??
Nekiállsz mérlegelni?
Én biztos nem tenném, haza akarnék majd menni....
Én ott voltam, előző nap..
1956, Béke tér, Üllői út, pékség.
Sorba álltunk kenyérért, orosz tank meglátta az embercsoportot, messziről tüzelt, 10-en embert maradt ott.
Az orosz katona is haza akart menni...
Háborús helyzetben az ember nem sétálgat csak úgy az utcán. Tehát aki ott van, alapból gyanús.
(Csak ha nagyon muszáj, ld. az előbb említett élelemszerzés, ez meg sajnos a kockázat része.)
És mi van, ha oroszok voltak az utcán? Vagy ők nem ettek kenyeret?
Ennyi erővel lőhették volna a lakóházakat ok nélkül.
A háborút nem úgy kell elképzelni, hogy megölik a civileket, mert a cél, hogy szolgáljanak az emberek és ne halottak legyenek.
Háborúban az a cél, hogy az ember életben maradjon. Ha ezért lőni kell, hát lőni kell.
Biztos vagyok benne, hogy lőttek egymásra is. De mivel ők voltak a szervezett hadsereg, vsz, tudtak egymás mozgásáról.
A sorban álló emberektől halálra ijedtek a tankban?
Szerinted oroszországból hozatták a benzint, sült kenyeret a katonáknak?
Vannak bajok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!