Hány olyan ország van még, ahol költő robbantott ki forradalmat?
# 2/2 Időpont ma 16:48
Ne haragudj, nem tudom hány éves vagy, de amit az oktatás fizetett alkalmazottja eddig nem értek el nálad, azt én nem tudom itt ingyen, néhány sorban pótolni!
Röviden: a márciusi forradalom az európán végigsöprő forradalom-hullám egy újabb állomása volt, aminek hosszú belpolitikai előzménye volt. Március 15.-én Petőfi "csupán" egyike volt a pesti fiataloknak, akik lendületet adtak a történéseknek. A Pilvaxból pld. hatodmagával indult el, és egyáltalán nem volt vezető szerepe a csoportban.
De semmiképpen sem ő robbantotta ki, minden előzmény nélkül, egymaga. Még csak szellemi vezére sem volt.
A 12 pontot is Irinyi József fogalmazta meg, március 12.-én.
Ki robbantotta ki az '56.os forradalmat?
Ki robbantotta ki a 1789-es francia forradalmat?
Egy forradalmat sem robbant ki egy ember egyedül. Egy forradalom kirobbanása egy hosszabb-rövidebb ideig tartó folyamat eszkalálódása,
Ha érdekel olvass utána! Ha nem érdekel, akkor égesd magad nyugodtan tovább! :-)
# 4/4 Időpont ma 20:38
Oké, de ez nagyon nem ugyanaz mint az eredeti kérdésed! :-)
a még nem kellett volna a mondatba, de attól még a kérdés ugyanaz:
Hány olyan ország van, ahol költő robbantott ki forradalmat?
Vagy akkor válaszoljatok a b) kérdésre:
Hány olyan ország van, ahol költő(k) szervesen részt vetteak a forradalomban?
"Hány olyan ország van, ahol költő robbantott ki forradalmat? "
Valószínűleg egy sem. Költők nem robbantgatnak ki forradalmakat.
"Hány olyan ország van, ahol költő(k) szervesen részt vetteak a forradalomban?"
Gyanítom, hogy minden forradalomban volt néhány költő, akik költeményeikkel buzdították a történéseket. Már ha ez szerves részvételnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!