Mi a véleményetek arról, hogy az emberek teljesen bizalmatlanok már egymással?
Sokszor nézem, hogy egy házban lakó emberek még csak nem is köszönnek egymásnak, még akkor sem köszönnek vissza, mikor a másik köszön. Nem ismerjük a mellettünk élőket. A mi időnkben (36 vagyok)még az egész házat sőt lakóterületen élőket ismertük. A gyerekek egymással barátkoztak. Ma is ha kimegyek a játszóra nézem, hogy képtelenek a gyerekek kapcsolatot teremteni, mert a szülők is csak ülnek némán egymás mellett. (nincs példa)
Mindenki sápítozik a jó kapcsolatok után, de nem vagyunk képesek semmit sem tenni értem mert elöltük a bizalmat. mit lehetne tenni vagy mit tennél ez ellen?
Szerintem is, ez nem csak bizalmatlanság, hanem érdektelenség is.
Egyébként meg nem kell az egész életét kiteregetni a szomszédnak senkinek, de szerintem a köszönés legalább alap. Egy kis csevegés általános témákról meg legalább teremt egy felszínes kapcsolatot, legalább tudod, hogy nagyjából ki lakik melletted, és ha szimpatikus akkor elmélyíthető a kapcsolat. De ezt olyan rossz látni, amikor egymás mellett él egy csomó ember, mégsem együtt, semmi kapcsolat nincs köztük. Furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!