Ha én egy műveletlen, kulturálatlan proli vagyok, de szeretnék ellene tenni, hol kezdjem?
Ha ez valódi kérdés, és nem csak elméleti, akkor becsületedre válik :)
-olvass sokat (szépirodalmat)
-amikor tévézel, nézz olyan kaliberű filmeket, meg ismeretterjesztő filmeket, vetélkedőket, amikből ragad rád valami
-vegyél egy illemtankönyvet
-és mindenek előtt kezdd azzal a művelődést, hogy nem társitasz semmilyen társadalmi osztályt a műveletlenséghez. A magyar társadalom egyik legkulturálatlanabb vonása az, hogy a proli és a paraszt szavakat sokan a bárdolatlanság szinonimájaként kezelik, holott ez egy nagyon durva és hazug általánositás, ami csak még széthúzóbbá teszi a társadalmat.
Nagyon sok "újgazdag" messze kulturálatlanabb és műveletlenebb egy tanyasi parasztembernél, aki a saját falusi kultúrájának megfelelelően, illedelmesen viselkedik.
Ha általános műveltséget szeretnél, végig kell venned újra az általános iskolai tankönyveidet. Azzal már előrébb leszel a többségnél.
De nem kell elmélyedned minden témában, elég abban az egyben vagy néhányban, ami igazán érdekel.
Nem tudom, mennyire leszek lepontozva a jelen lévő intellektuális elit által, de a helyedben azzal kezdeném, hogy ismeretterjesztő youtube-csatornákat néznék.
Ezek pont tömegfogyasztásra lettek kitalálva, kellően rövidek, lekötik az embert, és a világon minden témát lefednek, így szerezhetsz történelmi, természettudományos műveltséget, jobban megértheted a napi híreket, a könyv- és filmelemzős csatornákból pedig megtudhatod, milyen klasszikus műveket ismerj meg. Szerintem ez a legjobb lehetőség arra, hogy mindenbe kicsit belekapj, és amelyik téma jobban érdekel, annak aztán könyvekben, dokumentumfilmekben, interneten utánajárj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!