Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez valóban ekkora bűn lenne a...

Ez valóban ekkora bűn lenne a szomszéddal szemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szüleim délelőttösök, 2-ig nem jönnek haza. Gondoltam kihasználom egy kis zenehallgatásra. Valóban egy picit lehet, hogy hangosabban hallgattam, mint kellett volna. De most ilyen "zúzós" hangulatom volt. Egy kis Ramones, Sex Pistols, meg a végére a Sokkold a rendszert. Sikerült. :)

Vége lett az utolsó számnak, hallom, hogy valaki veri az ablakomat. Megnéztem és a szomszéd néni volt. Aki avval fogadott, hogy nekem a kurv@ anyámat, meg, hogy b@sszam meg a huligán fajtámat.

Csak azt nem értem, hogy mért nem lehet emberi hangon kérni valamit? Az erőszak erőszakot szül.

Amúgy elismerem hibáztam, nem szoktam amúgy sem hangoskodni, egyszerűen most megnyugtatta a lelkemet a kis üvöltözés.

Amúgy róluk azt kell tudni, hogy képesek hajnali 1-kor neki állni szobát felújítani... Persze olyankor kuss a nevünk.

Amúgy sikeresen kihívta a rendőröket is. :) Kijöttek, röhögtek és elmentek.

Most komolyan, 12 körül nem lehet 10 percre kikapcsolódni?

2010. júl. 22. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De. Lehet. Sikerült is, neked is, neki is, a rendőröknek is :)
2010. júl. 22. 11:50
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Ramones jó, a szomszédod pedig egy primitív állat, aki nem képes emberi módon kifejezni önmagát.Én a helyedben még hallgatnék ilyeneket(de én Korpiklaani-t XD) :)Ha megtanul normálisan beszélni, akkor talán halkabban hallgatnám, de addig semmiképp sem...
2010. júl. 22. 11:52
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos a legtöbb ember azt hiszi,hogy még mindig van csendháborítás,és ha van is akkor ez egész napra szól..

Azt,hogy te délben vagy délután 2 órakor kemény rockot vagy éppen operát hallgatsz teljes hangerővel annak senkinek semmi köze..Bár nincs törvény rá,esetleg a rendőrök megkérhetnek,hogy vedd lejjebb a hangját ha este 10 óra után csinálnád ezt..Az a baj,hogy az emberek ma már nem képesek békében egymás mellett élni..

Te nem csináltál semmi rosszat..Akkor hallgattad a zenét amikor bőven megengedett.Evvel az erővel el lehetne minden motorost kapni,hogy hangosan bőg a motorja,vagy kirángathatnád a fagyis kocsi utasát,mert ordít a csilingelő zenéje..Ne foglalkozz vele,és ha úgy adódik hallgasd továbbra is a zenéket..

38/N

2010. júl. 22. 11:54
 4/10 A kérdező kommentje:

Lehet holnap áthívom a dobos haverom, és összedobunk egy Auróra tribute bandát. :D

Na jó nem. :) De jó lenne. :D

2010. júl. 22. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, hogy egy egyeseknek meglepő lesz, de még mindig van csendháborítás, sőt, nem csak este 22 óra után, hanem EGÉSZ NAP el lehet követni... Esetleg a következő "zúzós" hangulatod után majd megint kijönnek a rendőrök, és nem nevetnek, hanem feljelentenek... hidd el, a sokadik figyelmeztetés után megunják, és a sokadik+1 figyelmeztetés helyett szépen beballaghatnak a szüleid az önkormányzathoz a bírságot kifizetni.
2010. júl. 22. 11:58
 6/10 A kérdező kommentje:

Oké. Tisztában vagyok vele, csak most épp olyan helyzetbe kerültem, hogy muszáj volt. Tegnap közölte barátnőm, hogy az egyik haverom szimpibb neki. Hát köszi.

Még mindig jobb, mintha szétvernék bármit is. Na mind1. De a hangsúly azon volt, hogy ők hajnalban is zajonganak, de az természetes... Én meg egyszer, 12 körül...

2010. júl. 22. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha legközelebb ők zajonganak, akkor menj át -legyen az hajnali 2-, és ugyanabban a stílusban ugasd le őket. Ha elküldenek legközelebb megint hallgass zenét. Adok-kapok!

Talán kapcsolnak, hogy az ő hangoskodásuk egy kicsit durvább, mint a tiéd. Persze az lenne a legjobb, ha éjszakai "felújításkor" simán kihívnád rájuk a rendőrséget, mert az az igazi csendháborítás, nem a hangosabb zene.

2010. júl. 22. 12:13
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

ma 11:58

ezt honnan veszed?

Egyébként a sokadik alkalommal már nem jönnek ki a rendőrök mert tudják,hogy úgysem tehetnek semmit.

Ahol én lakom (4 emeletes társasház) szembe egy magánházban kocsmát nyitott a tulaj.Engedélyt az ott lakóktól nem kért,és nem is kellett kérnie.Minden este hajnalig szól iszonyatosan hangosan a zene,és a részegek ordibálása...Rendszeresen kihívják a rendőröket,akik csak annyit tehettek,hogy a részegeket elzavarták,és a zenét lehalkították..De még mindig csinálja,hol hangosabban hol halkabban.Ma már nem jönnek ki a rendőrök..Feleslegesnek tartják,és mondják is,hogy nem tudnak semmit sem tenni.A házban több idős ember él akik bíróságra mentek..Nem értek el evvel sem semmit,csak annyit,hogy a kocsmának éjfélkor be kell zárnia...Szóval milyen egész napos csendháborításról beszélsz?

Ha így lenne akkor mindenért lehetne szólni,nem csak a zenéért.PL: falfúrásért,kalapálásért,hangos járművek miatt,a gyerekek ordibálásáért és még sorolhatnám..

Este 10 után már nem illik hangoskodni,de a nap többi részében megengedett...

2010. júl. 22. 12:14
 9/10 anonim ***** válasza:
79%

11:58 jól tudja! Egész nap "el lehet követni" csendháborítást. És igen, ah téged 11-kor zavar a szomszéd BÁRMILYEN jellegű zajongása, akkor tehetsz bejelentést. Az "iilik" nem egy jogi kategória.

Amúgy a kérdezőnek: sajnos megteheti, hogy rádhívja a rendőröket. Persze nyilván vannak fokozatok, nem ezzel kellett volna kezdeni. Ha zavarja, kopogjon át, akkor biztos lehalkítottad volna.

Sajnos a szomszédok már csak ilyenek :-(((

2010. júl. 22. 12:34
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
A bun teljesen mas. Az Isten ellen elkovetett dolog. Ez nem bun volt, max. kicsit szorakozni akartal. Nem latom, hogy egyszer miert ne tehetned, mikor delutan 2 ora volt.
2010. júl. 22. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!