Magyarországon miért hátrány ha valaki büszke arra, ahonnan jött?
Nézd, én erdélyi vagyok. Gyerekkoromban sokat verekedtem a románokkal a nemzeti hovatartozásom miatt, harcoltam, hogy magyar lehessek, használjam az anyanyelvem. Magyarországon pedig megkaptam, hogy román vagyok, szóval ahova mentem, ott ütöttek. De ezen rég túl vagyok. Nem vagyok sem büszke, sem dühös, sem sovén. A helyesírásoddal nincs mit büszkélkedj, és ha tökéletes lenne, akkor is ez csak természetes.
Toleránsabb, nyitottabb, szélesebb látókörű lettem, mivel 4 nemzetség él ott egyben (szász, sváb, román, magyar, cigány-a hagyományőrzőkre gondoljunk, nem a tesókra). El tudom fogadni a másságot a saját identitásom, öntudatom megtartása mellett. Igyekszem megismertetni, megszerettetni a magyar kultúrát (pl.a külföldi tanítványaimnak Bartókot tanítok). Te mit teszel ezért?
Az, hogy te felsőbbrendűnek érzed magad, egyáltalán nincsen rendben. Nagyon gondolkodj el magadon, mert elég komoly problémáid vannak.
Rohadt nagy katyvasz az egèsz, olyan borzalmasan fogalmazol, hogy az már egyenesen merénylet a magyar nyelv ellen...
Egyszer toleranciát ès empátiát kèrsz, utána meg kijelented, mennyire lenèzed azt, aki nem ért veled egyet...
Nem vagy véletlenül romàn? Azok ilyenek, meg a primitívebb tótok...
Szerintem senki nem néz le téged csak ezért, legalábbis normális ember nem. Ha lenéznek, akkor ez azért is lehet, mert rosszindulatú emberek között vagy, de azért is mert veled van a baj. Ha az illető le is néz, akkor lehet, hogy nem azért, amiért te gondolod, úgyhogy nem kell mindent a magyarságod elleni támadásként felfogni.
És szerintem sokak itt figyelmen kívül hagyták, hogy nem vagy hozzászokva teljesen a magyar fogalmazáshoz, ezért lehet félreértettek bizonyos helyeken. Először kicsapta nálam is kicsit a biztosítékot, amit a felsőbbrendűségről mondtál, de szerintem nem vagy tisztában vele, hogy ezt a szót milyen esetekben használják. A felsőbbrendűség az alapvető fogalom, azt jelenti, hogy származásodnál, vagy egyéb kapott tulakdonságodnál fogva többre tartod magad, mint a másik, annak az embernek a belső tulajdonságaitől függetlenül. Amit mondtál, hogy jobb embernek tartod magad az ítélkezőknél az nem felsőbbrendűség érzés, legalábbis ezt a szót ne használd rá, mert mást jelent.
Viszont ki kell, hogy térjek rá, hogy lehet egy kicsit demagóg vagy, és ezért keltesz ellenszenvet az emberekben. Nem azzal van baj, amit mondasz, vagy teszel, hanem ahogy mondod, vagy teszed. Én legalábbis azért amit elmondtál magadról nem néznélek le, ezért gondolom, hogy más miatt teszik. Akit lenézek, az viszont a 30 valahány százalékos figura. Azokat rühellem, akik azt hiszik megmondhatják hol kezdődik a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!