Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan érvelnétek amellett,...

Hogyan érvelnétek amellett, hogy a testvérek közötti, (gyereket tudatosan nem vállaló! ) szerelmi és szexuális kapcsolat immorális, ha nem hivatkozhattok tekintélyre vagy szokásra?

Figyelt kérdés

Kicsit félek feltenni a kérdést, de este néztem egy vitát, ahol azzal érvelt valaki, hogy a "bárki bármit csinálhat, amíg azzal nem árt senkinek sem" életfilozófia nem morális, mert belefér a családon belüli szex. Az eredeti példában szülő-gyerek viszonyt volt, ami ellen simán tudok érvelni azzal, hogy egészen fiatal korúaknak alapból nem való a szex, illetve, hogy azok a kapcsolatok a morálisak, ahol a felek egyenlő félként vesznek részt a tevékenységben, ami egy fiatal és felnőtt viszonyáról nem mondható el, különösen nem szülő-gyerek viszony esetén, hiszen a szülőknek sokkalta nagyobb befolyásuk van a gyerekükre, mint bárki másnak, így manipulálhatják őket olyan dolgokra, ami alapvetően egészségtelen a gyerek mentális és lelki fejlődésére.

De aztán felmerült bennem, hogy mi van a testvérekkel? Az egyetlen érvem a vérfertőzés, de mi van, ha tudatosan nem vállalnak gyereket a genetikai kockázatokra való tekintettel? Azóta akármennyit gondolkoztam a témán, nem tudtam érvelni a testvérek közötti kapcsolat ellen, ha nem fogadom el önmagában érvnek a szokást és a tekintélyre hivatkozást. Ezzel szemben pl a pedofília vagy szexuális erőszak ellen simán lehet érvelni utóbbi két dolog segítsége nélkül is.

Most nem személyes érzésekre, belülről fakadó undorra és hasonlókra vagyok kíváncsi a téma iránt, hanem racionális érvekre. Én se véletlen a téma ellen próbáltam érveket keresni első nekifutásra.

2019. dec. 9. 23:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
15%

Nem amiatt haltak ki, csak legyengültek annyira, hogy könnyű volt támadni.

Amúgy mennyi vérfertőzés és hány nemzedék kellett ehhez?

Ezen kívül amit írtam, az ugye szerinted is igaz?

Merthogy semmit nem írtál rá.

2019. dec. 12. 15:08
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
2019. dec. 18. 12:21
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

Ezt érdemes elolvasnod, kérdező!

[link]

2019. dec. 18. 12:24
 14/14 anonim ***** válasza:
34%

#13: ez egy hazug, hamis írás.

A vérfertőzés ÖNMAGÁBAN nem okoz olyan problémákat, amiről beszél.

Viszont nem beszél olyan problémákról, amelyeket igenis okoz.

2019. dec. 18. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!