Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai fiataloknak miért...

A mai fiataloknak miért vicces 911?

Figyelt kérdés

Nem csak a 911-ről van itt szó hanem a holokausztról a migrációról és egyéb olyan szomorú dolgokról amik bele vésődtek az emberiség történelmébe. Képesek egy brutális baleseten nevetni vagy azon ahogy terroristák fejeznek le embereket. Mindenből úgy nevezett mémeket csinálnak és ezen nevetnek. Azt vettem észre, hogy a mai fiatalok nem tisztelnek semmit nekik ezek a szörnyű történelmi események a legviccesebb dolgoknak számítanak. Ledöbbenve halottam mikor egy tizenéves azt mondta: "Már várja az idei 911-es mémeket." Ez az egész honnan indult el? Hogy jött létre ez a brutális morbid humor ami sok tizenévest jellemez? Miért nevetnek ezeken? Nem tervez senki tenni valamit ez ellen?

Ha nekem lesz gyerekem elköltözök vele Alaszkába én nem akarom, hogy ilyen tiszteletlen, beteg, undorító emberek között nőjön fel. :D

2019. szept. 16. 22:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Nézz utána, létezik egy tanulmány az "empátia nélküli generációról"
2019. szept. 16. 22:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ebbe a generációba tartozom és egy ismerősöm se ilyen (egyetlen egy ismerosom van aki egy neo naci rasszista allat, de neki az egesz csaladja olyan). Haverjaimmal amikor egy ilyen szóba kerül inkább megrökönyödünk, hogy ilyen történt. Őszintén szólva nem tom ezt honnan vetted. Am a mai fiatal gyerekek a migráción azért röhögnek mert tudjuk, hogy ez egyes országokban valós probléma de itthon annyira túlreagálták, hogy elvileg még most is migrációs válság van (átlagosan napi 2 ember lepi at illegalisan a magyar hatart)
2019. szept. 16. 23:03
 3/16 anonim ***** válasza:
42%

Egyrészt: Ön (Te) hány éves (vagy)?

Egyébként ez egyátalán nem azért van, mert nincs bennük empátia. Ha élőben nézték volna végig ezeket a dolgokat, még akkor is, ha nem érinti őket személyesen, meggyőződésem, nem nevettek volna.

A helyzet az, hogy a világban rengeteg szörnyűség van. Emberek halnak meg szörnyű körülmények között, akár terrortámadásokban is. Viszont vannak, akik életben maradnak...és ők nem élhetik le hátralévő életüket siránkozva, gyászban, hogy "Jajj, de szörnyű ez a világ stb". Szerintem egy nagyon jó dolog az, hogy mindennel lehet viccelni. Feszültséglevezetés. Igen, akár még ilyen témák esetében is. Egyesek emberek (pl én) a saját személyes tragédiáimon is jót tudok nevetni (persze, el kell telnie bizonyos időnek). Miért? Mert így könnyebb...A humor az egy nagyon jó dolog és pont az a jó benne, hogy nem lehet korlátozni. És ha nevetve állunk a szörnyű valóság elé, talán nem üt akkorát...

2019. szept. 16. 23:05
 4/16 A kérdező kommentje:

Elég fiatal vagyok de az nem lényeg. Meglepett, hogy van aki még nem találkozott ilyennel én majd minden nap szembesülök ezzel a problémával, persze nem a saját baráti körömben.

Nem értek veled egyet a halottakat meg kell tisztelni és nem nevetni rajtuk. Nem az a megoldás, hogy viccet csinálunk a holokausztból hanem, hogy megértjük miért történt és elgondolkodunk rajta. Az egy dolog ha a saját múltbéli sérelmed vagy valamilyen tragédiát ma már viccesen fogsz fel (én ilyent sem csinálok) de azt még megértem. Én úgy sem tudok ezeken a dolgokon nevetni, hogy nem éltem át... És nem hinném, hogy bármi féle szinten normális az ha egy brutális tragédiát viccesnek tartanak. Az első válaszadónak köszönöm utána nézek. Minden esetre várom a további válaszokat.

2019. szept. 16. 23:21
 5/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Látom, nem foglak meggyőzni, nem is ez a cél. Viszont annyit megjegyeznék, hogy az, hogy valamit megértünk, komolyan, mélyen elgondolkodunk rajta és az, hogy viccet csinálunk belőle nem zárják ki egymást. Sőt!

Nem véletlen, hogy olykor azok az emberek, akik kényes témákkal poénkodnak, igen műveltek, intelligensek.

2019. szept. 16. 23:25
 6/16 A kérdező kommentje:
És mivel lesz akárkinek jobb ha viccet csinál 911-ből? Ezek az emebrek máshogy nem tudják feldolgozni?
2019. szept. 16. 23:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a konkrét esemény feldolgozása is ez talán...hanem úgy általánosságban, hogy a világ nem olyan szép és csodás hely mindig. Nem is akarnak vele szembesülni igazán. Azt elismerem, hogy vannak, akiknél ez már beteges poénkodásba megy át (mindent elviccel, de már tényleg zavaró szinten). Egyébként, nekünk ugye itt Európában (nagyrészt) nagyon kényelmes az életünk, az átlag fiatalnak is. Ez is hozzátesz ahhoz, hogy nem akarja a világ rosszabb oldalát látni, maximum vicces módon. Nem olyan edzett már az emberek lelke, akármit is hisznek magukról. A humor gyakran önvédelem.
2019. szept. 16. 23:39
 8/16 A kérdező kommentje:
Ez sajnálatos. Én is erre gondoltam, hogy ez miatt csinálják. De akkor sem tudom elfogadni mind ezt, de legalább értem miért csinálják. Nem lenne rossz tenni valamit vagy legalább elmagyarázni nekik, hogy ez nem normális.
2019. szept. 17. 00:01
 9/16 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%
Nem ismerek olyat, aki ezeken nevetne. Az ezzel kapcsolatos vicceken igen, na de azok VICCEK.
2019. szept. 17. 06:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy hol vannak ilyen fiatalok,de én egyet se ismerek aki ebből viccet csinálna.
2019. szept. 17. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!