A mai fiataloknak miért vicces 911?
Nem csak a 911-ről van itt szó hanem a holokausztról a migrációról és egyéb olyan szomorú dolgokról amik bele vésődtek az emberiség történelmébe. Képesek egy brutális baleseten nevetni vagy azon ahogy terroristák fejeznek le embereket. Mindenből úgy nevezett mémeket csinálnak és ezen nevetnek. Azt vettem észre, hogy a mai fiatalok nem tisztelnek semmit nekik ezek a szörnyű történelmi események a legviccesebb dolgoknak számítanak. Ledöbbenve halottam mikor egy tizenéves azt mondta: "Már várja az idei 911-es mémeket." Ez az egész honnan indult el? Hogy jött létre ez a brutális morbid humor ami sok tizenévest jellemez? Miért nevetnek ezeken? Nem tervez senki tenni valamit ez ellen?
Ha nekem lesz gyerekem elköltözök vele Alaszkába én nem akarom, hogy ilyen tiszteletlen, beteg, undorító emberek között nőjön fel. :D
Egyrészt: Ön (Te) hány éves (vagy)?
Egyébként ez egyátalán nem azért van, mert nincs bennük empátia. Ha élőben nézték volna végig ezeket a dolgokat, még akkor is, ha nem érinti őket személyesen, meggyőződésem, nem nevettek volna.
A helyzet az, hogy a világban rengeteg szörnyűség van. Emberek halnak meg szörnyű körülmények között, akár terrortámadásokban is. Viszont vannak, akik életben maradnak...és ők nem élhetik le hátralévő életüket siránkozva, gyászban, hogy "Jajj, de szörnyű ez a világ stb". Szerintem egy nagyon jó dolog az, hogy mindennel lehet viccelni. Feszültséglevezetés. Igen, akár még ilyen témák esetében is. Egyesek emberek (pl én) a saját személyes tragédiáimon is jót tudok nevetni (persze, el kell telnie bizonyos időnek). Miért? Mert így könnyebb...A humor az egy nagyon jó dolog és pont az a jó benne, hogy nem lehet korlátozni. És ha nevetve állunk a szörnyű valóság elé, talán nem üt akkorát...
Elég fiatal vagyok de az nem lényeg. Meglepett, hogy van aki még nem találkozott ilyennel én majd minden nap szembesülök ezzel a problémával, persze nem a saját baráti körömben.
Nem értek veled egyet a halottakat meg kell tisztelni és nem nevetni rajtuk. Nem az a megoldás, hogy viccet csinálunk a holokausztból hanem, hogy megértjük miért történt és elgondolkodunk rajta. Az egy dolog ha a saját múltbéli sérelmed vagy valamilyen tragédiát ma már viccesen fogsz fel (én ilyent sem csinálok) de azt még megértem. Én úgy sem tudok ezeken a dolgokon nevetni, hogy nem éltem át... És nem hinném, hogy bármi féle szinten normális az ha egy brutális tragédiát viccesnek tartanak. Az első válaszadónak köszönöm utána nézek. Minden esetre várom a további válaszokat.
Utolsó vagyok. Látom, nem foglak meggyőzni, nem is ez a cél. Viszont annyit megjegyeznék, hogy az, hogy valamit megértünk, komolyan, mélyen elgondolkodunk rajta és az, hogy viccet csinálunk belőle nem zárják ki egymást. Sőt!
Nem véletlen, hogy olykor azok az emberek, akik kényes témákkal poénkodnak, igen műveltek, intelligensek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!