Földrajz alapszakról Regionális és környezeti gazdaságtan MSc-re megéri menni?
Rátaláltam erre a gazdasági szakra, és felkeltette az érdeklődésemet. Érdekel a gazdaság illetve a közgazdaság/üzleti szféra, viszont, a diplomámmal ilyen mesterképzésekre nem mehetek. Viszont ennél a szaknál a földrajzot elfogadják. Azonban néztem a mintatervet, és konkrét közgazdasági tárgyak (számvitel,mikro,makro stb.) nincsenek. Ha ilyenre jelentkeznék, felvennének és elvégezném, a szakképzettségnek a neve: okleveles közgazdász regionális és környezeti gazdaságtan szakon. A munkaerő piacon mennyire számít, a diploma szakja? Mert sok álláshirdetést látok, ahol csak azt írják ki gazdasági végzettség, de az mindegy nekik hogy marketing, nemzetközi gazdaság, vezetés szerevezés stb-n szerezte-e az illető.
Röviden a kérdésem az lenne, hogy ezzel a szakkal tud-e az ember gazdasági szakemberként (közgazdászként) érvényesülni.
Szia!Köszi a kérdést! :)
Én szintén ezen a szakon gondolkodom, mint földrajzos. Az alapszakkal jövőre végzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!