Kereskedelem és marketing vagy nemzetközi gazdálkodás szakra érdemesebb mennem?
Oké tehát a kereskedelem és marketing szerintem sokkal színesebb elhelyezkedési lehetőségeket kínál, csak néhány példa: piackutatás, termékfejlesztés, árazás, marketing, sales, channel management, brand management, merchandising, stratégia stb. stb. Ráállhatsz vele a logisztikára, minőségbiztosításra stb. stb. is később. Nagyon érdekes, nagyon színes szakma.
A nemzetközi gazdálkodás se rossz, de ez inkább közelebb áll a pénzügyhöz, általános marketing funkciókra tanít inkább.
Elfogult vagyok, mert én marketingre jártam, és ebben is dolgozom, és szerintem ez a világ egyik legérdekesebb és legsokoldalúbb szakmája.
"nagyjából ugyanazokra az állásokra pályázhatsz mindkét diplomával"
Helyesebben: a kermark mindenhova jó, ahova a gazdálkodás, fordítva viszont ez nem igaz. A tipikus marketinges állásokra marketingest keresnek. Lehet, hogy a curriculum 70%-a megegyezik, de a különböző 30% az, a marketing szakosító része.
Szerintem meg akkor menj kereskedelem és marketingre, ha kifejezetten a marketing az amivel foglalkozni szeretnél... Érdekel a marketing MSc is.
Különben a leírtak alapján én egyiket sem, hanem inkább a gazdálkodási és menedzsmentet ajánlom.
Ezzel kifejezetten marketingen kívül bárhová nagyobb eséllyel vesznek fel mint a KM-el, de amúgy eléggé hasonló.
Jó része kereskedelem a maradék 30%-nak, a legtöbb helyen ez hangsúlyosabb.
Simán mehet marketingesnek kb bármilyen gazdasági diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!