Építészmérnöknek készültem most viszont inkább a turisztikai- gazdasági irány foglalkoztat. Mit tegyek?
Turizmus bsc-n végeztem. Nem dolgozok a szakmában. Rengeteg az ilyen végzettségű ember, de most már késő bánat. Annak viszont örülök, hogy így kötelező volt a 2 nyelvvizsgát megcsinálnom, mert azt a tudást kamatoztathatom.
Azt tanácsolom, hogy inkább építészmérnök legyél!! Bár hiába itt a sok tanács, magadnak kell eldöntened. Ha a turizmusban akarsz dolgozni, tedd azt. Nem mi leszünk ott, hanem te.
24N
Az építészmérnökihez leginkább segg kell, persze nem leszólásnak, mégis Ők adják a munkát a gépészeknek. :D
Viszont az építész tipikusan az a mérnöki, amihez kb. kötelező az MSc, mert anélkül értéktelen. Úgyhogy ha meg is van a BSc+MSc (vagy ha osztatlanon vagy úgy az MSc) akkor csinálsz egy gazdaságit akár BSc-n, akár MSc-n.
Viszont a fizetése az építésznek nagyon sokáig éhenhalós és csak később tudsz fogni azzal érvényesülni.
"Az építészmérnök sem ám olyan nagy durranás, pláne a mérnök szakmák között."
Persze, mert csak a villamos meg a gepeszmernok a jo, de kar hogy csak budapesten meg jecskemet va vele munka
Szia! Én turizmus szakon végeztem és sajnos nem tudok elhelyezkedni vele és ezt látom a csoporttársaimon is. Ha pedig sikerül elhelyezkedniük akkor alacsony fizetésért. Esetleg ha a gasztronómiai irány érdekel, akkor azt tudom javasolni neked mert abban nagy a hiány és sok a pénz.
Hát nézd, egy jó könyvelőnek mindig örülnek, főleg ha tud idegennyelveken. Egy SSC-nél halálra keresnéd magadat. Mindent összevetve azért én igencsak meggondolnám a helyedben ezt a váltást... Más lenne a tészta hogyha olyan diplomád lenne ami nem piacképes és ezért kényszerülnél rá, de az építészmérnök pont nem ilyen. Nem mondom, hogy a legkeresettebb terület de simán ellehet vele helyezkedni és viszonylag gyorsan megtérül anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!