Gyógyszerészeti vagy orvosi diagnosztikai analitikus szakon van több / nehezebb matek?
Kedves utolsó!
Igen tudom hogy nem ez volt a kérdés, csak az egyik komment picit sértette a fülem.
Amúgy mi ez a mítosz, hogy orvosin kb az első két évben kell tanulni, aztán easy az egész? Már több embertől is hallottam ezt.
Most pl. 6.éven nekünk 6 hatalmas szigorlat van, 150-250 közötti tételekkel.
Azzal sem értek egyet, hogy könnyebben elsajátítható tudás lenne a miénk.
Egyébként nem támadó hangnemben akartam ezeket leírni, és remélem nem jött le annak. Csak tényleg itt a gyakorin az megy, ha bemagolod az anatot, meg átmész az alapozó tárgyakból, akkor te már orvos vagy. Szerintem rohadtul nehéz utána is.
Nem beszélve arról, hogy sokkal szerteágazóbb maga az orvoslás az egyetem után.
De hogy ne legyen nagyon off, a gyogyszerészetin egyértelműen több, és nehezebb a matek mint a diagnosztikán.
Az még lemaradt, hogy az alapozó tárgyaknak gyakorlatilag közé nincs az orvosláshoz. A későbbiekben tanuljuk meg minden betegség pontos mechanizmusát, és gyógyszerelését.
Ezért van az sokszor, hogy pl biológusok vagy analitikusok tanulnak egy kis anatot meg élettant, és akkor rámondják hogy jajj csak ennyi az orvoslás, nem nagy cucc.
Ez nagyon nagy tévedés szerintem. :)
(nem rád értettem kedves utolsó, csak van egy ilyen tendencia a GYK-n)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!