Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerészeti vagy orvosi...

Gyógyszerészeti vagy orvosi diagnosztikai analitikus szakon van több / nehezebb matek?

Figyelt kérdés

2019. júl. 16. 17:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! A kérdés a matematikára vonatkozott, amit köztudott módon az orvosin nem igazán oktatnak mélyenszántó módon. Egy szak nehézségét pedig nem a hallgatók felvételikor nyújott kìválósága, hanem maga a követelményrendszer és oktatási program dönti majd el. A felvételi a kereslet-kìnált elve dönt. Anagy számok törvénye alapján ahova siká jelentkeznek oda nehezebb is lesz bejutni, mivel tönn, a magassabb pontszámmal jelentkező egyed... Sokan jelentkeznek orvosira, mert vonzó a fehér köpeny, a sok bioszos tárgy, anatómia laborok ecc. A gyógyszerészetire kevesebben, mivel eleve riasztó, hogy sokkal mélyebb tudást vár el és ad is olyan tárgyakból, mint a matematika vagy kémia amik köztudottan nem túl népszerűek a középiskolások körében. Sokan már itt letesznek a gyógyszerészeti karrierről. Nem degradálni szerettem volna az orvos képzést, a kollégáimnak tekintem őket, de a munkájukhoz valóban más jellegű, talán kissé könnyebben elsajátítható ismeretekre van szükségük. Sokat kell tanulniuk, de főleg az első két év után már tényleg csak tanulniuk kell. A gyógyszerészetin viszont rengeteget kell számolni, laborokra készülni, jegyzőkönyveket ìrni, mindezt 5 évig keményen a sok tanulás mellett.
2019. dec. 6. 15:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Igen tudom hogy nem ez volt a kérdés, csak az egyik komment picit sértette a fülem.

Amúgy mi ez a mítosz, hogy orvosin kb az első két évben kell tanulni, aztán easy az egész? Már több embertől is hallottam ezt.

Most pl. 6.éven nekünk 6 hatalmas szigorlat van, 150-250 közötti tételekkel.

Azzal sem értek egyet, hogy könnyebben elsajátítható tudás lenne a miénk.

Egyébként nem támadó hangnemben akartam ezeket leírni, és remélem nem jött le annak. Csak tényleg itt a gyakorin az megy, ha bemagolod az anatot, meg átmész az alapozó tárgyakból, akkor te már orvos vagy. Szerintem rohadtul nehéz utána is.

Nem beszélve arról, hogy sokkal szerteágazóbb maga az orvoslás az egyetem után.

De hogy ne legyen nagyon off, a gyogyszerészetin egyértelműen több, és nehezebb a matek mint a diagnosztikán.

2019. dec. 6. 18:53
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az még lemaradt, hogy az alapozó tárgyaknak gyakorlatilag közé nincs az orvosláshoz. A későbbiekben tanuljuk meg minden betegség pontos mechanizmusát, és gyógyszerelését.

Ezért van az sokszor, hogy pl biológusok vagy analitikusok tanulnak egy kis anatot meg élettant, és akkor rámondják hogy jajj csak ennyi az orvoslás, nem nagy cucc.

Ez nagyon nagy tévedés szerintem. :)

(nem rád értettem kedves utolsó, csak van egy ilyen tendencia a GYK-n)

2019. dec. 6. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!