Orvosi vagy gyógyszerészeti?
Biológia és kémia a mindenem.
Eddig biztos voltam benne, hogy orvosira szeretnék menni, de elbizonytalanodtam. Nagyon érdekelnek az orvosi egyetem tantárgyai. Viszont nem tudom, hogyhogy 6 év után bírnám-e még a 3-6 szakképzést. Úgy hogy egy nőnek valamikor gyereket is kell szülnie és ez az időszak pont a szakképzésbe esik bele. Nem szeretnék vivódni a karrier és a család között. A másik szempont, hogy mindenhonnan azt hallani a médiában, hogy a rezidensek szinte éhbérért dolgoznak. Hogyan lehet így családot alapítani?
A gyógyszerészet is egy gyönyörű hivatásnak tűnik. Arra lennék erre kiváncsi, hogy mennyi a szakmai kihívás hosszútávon? Egy patikai munka nem válik monotonná?
Köszönöm előre is a válaszokat!
17/L
Azért ilyen érdeklődéssel tudhatnád, hogy egy nő 25 felett is tud szülni.
Rengeteg női orvos van, 20-30 éve is tudtak orvosi szakma mellett családot alapítani a nők. Nem hiszem, hogy ma ez nagyobb kihívás lenne.
A rezidensek valóban kevés pénzt kapnak, de sajnos annak kell örülni, hogy egyáltalán kap pénzt: pszichológusként hulladék munkát kellene végezned a szakképzés alatt minimálbérért, tanárként rövid a gyakorlat ("csak" 1 év), de pénz nélkül, jogász végzettséggel ügyvédjelöltként még neked kellene fizetned, hogy egy ügyvéd mellett dolgozhass.
Szóval legyél az, ami szeretnél. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Egyébként én is e kettő között vacilálok, menj el nyílt napra, én is azt fogom tenni. Bár én is hozzátenném, hogy sokan írták nekem, akiket eddig megkérdeztem, hogy
a patikai munkát pár éven belül megunták és gyárba mentek el dolgozni, de az nekem egy kicsit idegennek tűnne.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Az utolsó nagyon hasznos volt.
A szakgyógyszerész képzés mit takar? Nem igazán találni róla semmit a neten.
Itt megtalálod a 3 szakosodási lehetőséget.
Sajnos én sem látok még nagyon bele ebbe a dologba, lévén, hogy idén még csak a második évemet kezdem. Én is csak annyit tudok a dologról, hogy "várhatóan 2015. július elsejétől lép hatályba az a törvénytervezet, amely törvényileg szabályozva bizonyos munkakörök betöltését szakvizsgához köti, így a kórházi-klinikai valamint a gyógyszertár üzemeltetési-vezetési feladatok ellátását".
Tehát ha gyógyszertár vezető akarsz lenni, akkor szükséges elvégezned, vagy ha kórházi gyógyszerész szeretnél lenni, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!