Így lehetek tanár?
Érdekelnek a nyelvek, különösen az angol, ezért szeretnék anglisztikára menni. Azt tudom, hogy ma már sima anglisztikás diplomával nem taníthat az ember (úgy tudom régen ez lehetséges volt), de hallottam olyanról, hogyha felveszek minornak valamit, az én esetemben egy másik nyelvet, akkor úgy lehetek tanár. Ez igaz?
Illetve, a másik lehetőség az, hogy az alapképzés után átjelentkezem tanárira mesterképzésre?
A tanításon kívül még a fordítás is érdekelne, ezért gondoltam az anglisztikára, meg akkor az lenne a főszakom és minorban a másik nyelv csak amolyan "félszak". Viszont azt akarom, hogy meglegyen a lehetőségem arra is, hogy taníthassak.

Értem, köszönöm. Csak nemrég volt egy ilyen kérdés itt, pontosan már nem emlékszem, de valami olyan volt, hogy egy lány történelem-olasz tanárnak akart menni és azt mondta az egyik tanára, meg itt is azt írták neki, hogy mehet olasz szakra, felveheti a törit minornak és így lehet olasz-történelem szakos tanár.
Nálunk is van egy olyan angoltanár, aki történelem szakos volt angol minorral.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!